TRABZON (AA) - Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısında, Of, Vakfıkebir ve Çarşıbaşı ilçelerinin nazım imar planları oy birliğiyle kabul edildi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, il genelinde 1/100.000, 1/50.000, 1/25.000 ölçekli imar planları ve 8 ilçenin 1/5.000 ölçekli nazım imar planlarını hazırlanarak yürürlüğe konulmasının ardından Of, Vakfıkebir ve Çarşıbaşı ilçelerinin de 1/5.000 ölçekli nazım imar planlarının hazırladığı belirtildi.

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisinde görüşülen Of, Vakfıkebir ve Çarşıbaşı nazım imar planlarının oybirliği ile kabul edildiği belirtilen açıklamada, böylece 1/5.000 ölçekli nazım imar planı yürürlüğe giren ilçe sayısının 11'e ulaştığı ve yıl sonuna kadar diğer ilçelerin de planlarının tamamlanmasıyla il genelinde imar çalışmalarının bitirilmiş olacağı kaydedildi.

İmar çalışmaları hakkında açıklamalarda bulunan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon'un imar çalışmaları yönünden 31 Mart 2014'te büyükşehir statüsü kazanan diğer illerin çok önünde olduğunu belirtti.

Gümrükçüoğlu, "Büyükşehir olmanın en önemli getirilerinden birinin imar planlarının tek elden, o şehrin genelini kapsayacak ve uzun yıllar hizmet edecek şekilde hazırlanabilmesidir. Trabzon'un büyükşehir statüsüne kavuşmasının hemen ardından bu konuda çalışmalarımıza başladık." ifadelerini kullandı.

Gelecek nesillere düzenli, yaşanılabilir bir kent bırakmak için imar çalışmalarına özel önem verdiklerini dile getiren Gümrükçüoğlu, şunları kaydetti:

"İmar planı demek düzen demektir, yaşanabilir şehirler, mutlu insanlar demektir. İmar planları park-bahçe, yeşil alan, yol demektir, düzensizliğin önüne geçmektir. Hazırladığımız ve tamamlanma aşamasına getirdiğimiz bu çalışmalar şehrimize çok uzun yıllar hizmet edecektir. Trabzonumuz bu planlarla geleceğe emin adımlarla yürüyecektir."