TRABZON (AA) - Trabzon'da, çocukların daha güvenli ve huzurlu ortamda eğitim öğretim görmelerini sağlamak amacıyla bir dizi tedbirler alındığı bildirildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, il genelinde, okul saatlerinde 15 yaşından küçük öğrencilerin üniformalı olarak internet kafelere ve elektronik oyun yerlerine girmelerinin yasaklandığı belirtildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bu yasaklara uymayan işletmeci ve sorumlular hakkında, fiilleri bir suç teşkil etmiyorsa 5326 sayılı Kabahatler Kanununun 32. maddesince 'emre aykırı davranıştan' 2016-2017 Eğitim ve Öğretim yılı 1. ve 2. dönemi sonuna kadar idari para cezası uygulanmasına karar verilmiştir. Yine il genelinde bulunan kamu ve özele ait eğitim kurumlarının tehlikenin makul görülebileceği yakın çevresinde, bahçesinde ve müştemilatında, eğitim ve öğretim faaliyetleriyle ilgisi bulunmayan, kurumun sükun ve huzuruna, güvenliğine dair hizmetlerin sağlıklı bir biçimde yürütülmesine engel olabilecek nitelikteki şahısların bulunmasının yasaklanmasına karar verilmiştir."