TRABZON (AA) - Trabzon'da 2018-2019 eğitim ve öğretim yılı öncesinde okul güvenliği toplantısı düzenlendi.

Valilikte düzenlenen toplantıda konuşan Vali Yücel Yavuz, tüm kurumların yeni eğitim öğretim döneminde hata olmaması ve sağlıklı bir şekilde yürümesi için çalıştığını söyledi.

Bu konuda tavizi kabul etmediklerini ve tereddüte meydan bırakmayacaklarını vurgulayan Vali Yavuz, Güvenli Okul Projesi kapsamında kent güvenlik sistemi kurulduğuna, sistemin çok iyi şekilde çalıştığına işaret etti.

Sistemin, okulların olduğu alanları da kapsadığına değinen Vali Yavuz, "Mahsusen okulların çevresinde olması için geçen yıl bir çalışma yapıldı ve başarıldı. Dört tane okul tam tekmil, bunun dışında 7 tane daha okulda daha uygulandı. Bunun dışında Türkiye genelinde bin okulda daha bu sistemin kurulması isteniyor. Trabzon’da okul çevrelerinde güvenlik bakımından bir sıkıntı yok ama olmayacağı anlamına gelmez. Yönetim olarak okul idareleriyle birlikte okullar açılmadan önce bu konu ile ilgili eksikliklerin tamamlanmasını istiyoruz. Çocuklarımız bizim her şeyimiz." diye konuştu.

İl Jandarma Alay Komutanı Tuğgeneral Halil Şen ise okul güvenliği konusunda servislerle ilgili ihalelerde bütün yönetmelikteki hususların kendilerine iletildiğine dikkati çekerek, "Onların eğitim öğretim döneminde gerekli hazırlıkları yapması gerekiyor. Bakanlığımızın bu konuda çok sıkı talimatı var. Onların okul müdürleri tarafından titizlikle yönlendirilmesinde fayda var.” dedi.

Vali Yücel Yavuz, okul güvenliği konusunda ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının idarecileri ve sivil toplum kuruluşları yöneticilerini de dinleyerek çalışmaları hakkında bilgi aldı.