TRABZON (AA) - Trabzonsporlu futbolcu Salih Dursun'un adının verildiği caddenin açılışı Yomra'da gerçekleştirildi.

İlçe girişindeki caddenin açılışı için düzenlenen törene, Yomra Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu, bordo-mavili futbolcu Salih Dursun, eşi Deniz ve oğlu Yusuf Eymen ile taraftarlar katıldı.

Açılışta konuşan Salih Dursun, heyecanlı ve gururlu bir gün yaşadığını ifade ederek, "Böyle bir şeye layık görülmem anlatılmaz bir duygu. Karadenizli insanlar çok yürekli." dedi.

Sakaryalı olduğunu dile getiren Dursun, "Buraya ilk geldiğimde çok kolay adapte oldum. Trabzonluluğu burada öğrendim. Burada insanlar Trabzonspor'u çok seviyor ve hayat felsefesi olarak görüyorlar. Ben de ona göre futbolumu sergiliyorum. Elimden geldiğince savaştım. Belki her şeyi doğru yapmadık, yanlışlarımız oldu ama şunu anladık ki Trabzon halkı Trabzonspor'a gerçekten sahip çıkıyor. Bunun örneğini kendimde gördüm." diye konuştu.

Salih Dursun, Trabzonspor'da şampiyonluk yaşamış eski futbolcuların isimlerinin de şehrin belirli noktalarına verilmesini isteyerek, şunları kaydetti:

"Geçmişte şampiyonluklar yaşadığımız futbolcularımız var. Benim için efsane onlardır. Biz bir şeyler yapıyoruz ama onların da geçmişte yaptıkları çok iyi şeyler var. O yüzden onların isimlerini Trabzon'un her yerinde yaşatmamız gerekiyor. İnşallah bu sene Avrupa'ya gideriz. Olmazsa seneye şampiyonluk yaşarız. Çünkü artık zamanı geldi. Ben Trabzonspor'da kalsam da kalmasam da Trabzonsporluyum. Trabzonspor'u her zaman destekleyeceğim. Buranın farklı olduğunu, bulunduğum süre içerisinde anladım."

Yomra Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu ise Galatasaray maçından çok etkilendiğini, maçın ardından sosyal medyada bir kampanya başlattıklarını söyledi.

Bu kapsamda Belediye Meclisi kararıyla futbolcunun adını şehrin girişindeki caddeye vermeyi kararlaştırdıklarını anlatan Sağıroğlu, "Onun gösterdiği tepki bütün Trabzonsporluların tepkisidir. 2010-2011 sezonundan itibaren yapılan hakem hatalarından Trabzonspor etkilenmiştir. Salih kardeşimizin haklı tepki gösterdiğini ilgili kurumlar da söylemiştir. Biz de bu nedenle onun adını caddeye vererek, bu anı ölümsüzleştirelim istedik." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından bordo-mavili futbolcu ile Yomra Belediye Başkanı Sağıroğlu ve davetliler, caddenin açılış kurdelesini kesti.

Spor Toto Süper Lig'in 22. haftasında deplasmanda Galatasaray'a 2-1 yenilen Trabzonspor'da, hakem Deniz Ateş Bitnel'e kırmızı kart gösteren Salih Dursun'un bu davranışı, dünya basınında da yer almıştı.