TRABZON (AA) - Trabzon'da etkili olan sağanak ve dolu, Şalpazarı ilçesinde hasara neden oldu.

Gece saatlerinde başlayan ve ilerleyen saatlerde etkisini artıran yağış nedeniyle su akıntıları oluştu. İlçe merkezinde park halindeki bir iş makinesi, akıntıya kapılarak devrildi. Derelerdeki suyun yükselmesi nedeniyle belediye mezbahanesi ile Kireçli Mahallesi'nde park halinde bulunan bazı otomobiller de zarar gördü.

Yağış nedeniyle oluşan su akıntısının getirdiği taş, kaya ve moloz parçalarının yolları kapatması sonucu ilçeye bağlı 30 mahalleye ulaşım güçlükle sağlanabiliyor.

Belediye ekipleri, yağış nedeniyle zarar gören bölgelerde çalışma başlattı. Kaymakam Cafer Sönmez ile Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Karabayır da çalışmaları takip etti.

Yetkililer, Meteoroloji Genel Müdürlüğünce yapılan yağış uyarısının ardından belediye ekiplerinin vatandaşları uyardığını, böylece zararın artmasının önlendiğini kaydetti.

Bu arada Akçaabat-Düzköy karayolundaki Düzköy Deresi'nde su seviyesinin artması sonucu Çileklidüz ile Şehitlik köprüleri çöktü. 

İl merkezinde de etkili olan yağış nedeniyle Karadeniz Sahil Yolu'nda oluşan su birikintileri, trafikte aksamaya yol açtı. Bölgede önlem alarak sürücüleri uyaran trafik ekipleri, araçların su birikintisi bulunan alanlardan kontrollü geçişini sağladı.