TRABZON (AA) - Trabzon'da toplu taşıma ve içme suyuna zam yapılmayacağı bildirildi.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, hemşehrileriyle olan sohbetlerinde Trabzon'da içme suyu ücretleri ile belediye toplu taşımacılığına kesinlikle zam yapmayacaklarını belirtti.

Vatandaş sohbetlerinde belediye çalışmaları hakkında da Trabzonluları bilgilendirdiklerini vurgulayan Gümrükçüoğlu, "Türk milletinin birlik ve beraberlik içinde 16 yıldır şer odaklarına fırsat vermedi. Fırsatçılara karşı topyekün bir mücadele başlatmış durumdayız. Belediye olarak içme suyu ve toplu taşıma ücretlerine kesinlikle zam yapmayacağız." ifadesini kullandı.

Gümrükçüoğlu, Trabzon'a 2009 yılından sonra 130 yeni otobüs kazandırdıklarını ve toplamda 172 otobüslük filoyla taşımacılık hizmeti verdiklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Artan yakıt fiyatları ve giderlere rağmen ulaşım ücretlerine zam yapmayacağız. Ulaşım ücretlerinin yanında içme suyu ücretlerimize de zam yapmayacağız. Ülkemiz genelindeki bazı belediyelerimizin içme suyu ücretlerinde indirime gidiyor. İndirim yapan belediyelerin tarife ücretlerinin bize göre yüksek olduğunu görüyoruz. Bize göre yüksek olan içme suyu fiyatlarını indiriyorlar. Ayrıca ilgili kamu kurumlarınca ihtiyaç sahibi olduğu tespit edilen ailelerimize içme suyunu ücretsiz vermeye devam ediyoruz. Bu tüm ülkemize örnek olan bir uygulamadır. Suya ve ulaşıma zam yapmadan hizmet vermeye devam edeceğiz."