TRABZON (AA) - Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, 11-16 Temmuz'da Trabzon'da yapılacak Gymnasiade 2016'ya (Uluslararası Okul Sporları Olimpiyatları) ilişkin, "Geniş katılımla yapılacak bu organizasyondan da ilimiz yüzünün akıyla çıkacaktır." dedi.

Vali Öz, Gymnasiade 2016 kapsamında yürütülen çalışmaları ve tesisleri incelemek için kente gelen Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan'ı makamında kabul etti.

Trabzon'un bir spor kenti olduğunu belirten Öz, "Bu yönüyle bakıldığı zaman ilimiz spor altyapısı bakımından çok güçlü ve önemli yatırımlar aldı. Gençlik Oyunları, Karadeniz Oyunları, EYOF (Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları) gibi uluslararası sportif faaliyetleri başarıyla gerçekleştirdi. Tenis kortlarından yüzme havuzlarına, jimnastik salonlarından atletizm pistine kadar çok güzel tesislerimiz var." ifadesini kullandı.

Öz, spor altyapısının güçlendirilmesi ve nitelikli sporcuların yetiştirilmesi için olimpiyat kamp eğitim merkezi, çok amaçlı salonlar, ilçelerde kapalı yüzme havuzları, gençlik merkezleri gibi yeni yatırımların hayata geçirildiğine dikkati çekerek, "Temmuz ayında da ilimizde Dünya Liseler Arası Okul Sporları organizasyonu yapılacak. Ülkemiz ve ilimiz uluslararası organizasyonları gerçekleştirmede çok büyük tecrübeler edindi. Geniş katılımla yapılacak bu organizasyondan da ilimiz yüzünün akıyla çıkacaktır. Bütün bu yatırımlarda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Baykan ise Trabzon'un spor altyapısının çok güçlü olduğunu kaydederek, "Sporun her alanında faal bir yapı var. Bu kent bu yatırımları ve organizasyonları hak ediyor. Gymnasiade, Karadeniz Oyunları ve EYOF'tan sonra üçüncü büyük organizasyon olacak. Bu konuda herhangi bir sıkıntı veya gecikme yoktur. Tecrübeli ekiple bu organizasyonu da en iyi şekilde gerçekleştireceğiz." dedi.