TRABZON (AA) - Trabzon Büyükşehir Belediyesi, şehir trafiğinin yoğun olduğu bölgelerdeki butonlu yaya geçitlerini temassız hale getirdi.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, yayaların güvenli şekilde karşıdan karşıya geçmesini sağlamak için yaya butonlarının, temassız ışıklı ve sesli akustik butonlarla değiştirildiği belirtildi.

Uygulamanın ilk etapta hastane ve okul çevrelerindeki yaya geçitlerinde yürütüldüğüne işaret edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Temassız yaya butonu, fiziksel bir temasa gerek duymaksızın 10 santimetre mesafeye kadar sinyali fark edebilmektedir. Bir buton tetik sinyalinin oluşabilmesi için yayaların en az 1 saniye süreyle ellerini sensör algılama mesafesinde bekletmeleri gerekmektedir. Devreye giren ürün görme engelli yayalar için de 'kırmızı yandı durunuz, yeşil yandı geçiniz' olarak sesli bilgi verilmektedir."

Açıklamada, uygulamanın ilk etapta Trabzon Valiliği, Ayasofya, Merkez Bankası, Saraybosna Parkı, Beşirli sahili Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Beşirli Kancalar Sitesi, Gülbahar Hatun Sağlık Merkezi ve Fatih Lisesi önündeki yaya geçitlerinde hayata geçirildiği aktarıldı.