TRABZON (AA) - Trabzon'un Araklı ilçesinde dün akşam saatlerindeki sağanağa bağlı olarak Karadere Deresi'nin taşması sonucu kapanan Araklı-Bayburt karayolunun ulaşıma açılması için çalışmalar devam ediyor.

Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, afetin yol açtığı sorunların ortadan kaldırılması için Karayolları, DSİ, Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Araklı Belediyesi ve ilgili tüm kurumlara bağlı ekiplerin çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi.

Afetin en fazla Kaşıkçı ve Ayvadere mevkilerinde etkili olduğunu vurgulayan Çebi, bu bölgeden geçen Karadere Deresi'nin taşması sonucu bazı noktalarda heyelanlar meydana geldiğini aktardı.

Çebi, aynı güzergahtaki Araklı-Bayburt karayolunun derenin taşması ve heyelanlar nedeniyle dün akşam ulaşıma kapandığını anımsatarak, şu değerlendirmede bulundu:

"Karayolları, DSİ gibi ilgili kurumlarımız bu bölgede çalışma yapıyor. DSİ ekipleri, heyelana bağlı olarak dağdan karayoluna dökülen toprak birikintisini temizlemek için iş makineleri yardımıyla çalışmalarını sürdürüyor. Ayrıca, Ayvadere Mahallesi'nden aşağıya doğru akan sel suyunun adeta yan dere gibi oluşturduğu akışın Karadere Deresi yatağına aktarılması için de iş makineleri yardımıyla çalışma yapılıyor. Çeşitli noktalarda hasarın oluştuğu Araklı-Bayburt karayolundaki çalışmaların yarına kadar tamamlanıp yolun ulaşıma açılması planlanıyor."

İlgili tüm kurumların yetkililerinin sahada bulunduğunu dile getiren Çebi, afetin izlerinin ortadan kaldırılması için gerekli çalışmaların aralıksız devam ettiğinin altını çizdi.

Çebi, ilçe merkezindeki hasarın boyutunun daha küçük çaplı olduğunu anlatarak, bazı iş yerlerinde su basması dolayısıyla maddi hasar oluştuğunu söyledi.

Ayvadere Mahallesi'nde onarımı kısa süre önce yapılan Kaşıkçı Camisi'ni de su bastığını belirten Çebi, "Camimizde büyük hasar oluştu. Tüm çalışmaların yeniden yapılması gerekecek. İlk belirlemelere göre afetin ilçemizde yol açtığı hasar 15 milyon liraya yakın. Soruları inşallah kısa sürede gidereceğiz." dedi.