FETÖ'nün darbe girişimi sırasında açılan ateş sonucu hayatını kaybedenler, İstanbul'da Fatih Camii'nde son yolculuğuna uğurlanıyor.

15 Temmuz gecesi düzenlenen darbe girişimi sırasında hayatını kaybedenler için İstanbul Fatih Camii'nde cenaze töreni düzenleniyor.



Fatih Camii'ndeki 5 cenaze arasında Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mustafa Varank'ın ağabeyi Prof. Dr. İlhan Varank da bulunuyor.

Cenaze töreninde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, bakanlar ve 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül yer alıyor. Eski bakanlar Taner Yıldız, Beşir Atalay da törende saf tutuyorlar.

Varank, darbe girişimini protesto ettiği sırada Fatih'te öldürülmüştü. İlhan Varank için görev yaptığı Yıldız Teknik Üniversitesi'nde de bir tören düzenlendi.



Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları:

Bu cenaze töreni önemli. 15 Temmuz şehitlerimiz var. bu şehitlerimizin de peygamberlik makamından önceki makam uğurluyoruz. Ülkemizin birliğine, bütünlüğüne, kardeşliğine tahammül edemeyenlerin, ne yazık ki devletimizi ele geçirme hareketi 15 Temmuz'da silahlı eyleme dönüşmüştür.

Şu an itibariyle 161 şehidimiz var. Demokrasilerde halkın talebi Bu sizlerin bir hakkıdır. Bu hak özellikle anayasa olarak gerekli, halkın talebi gözardı edilemez. Kardeşlerim, biz bugüne kadar hep duygusallıkları geri aldık, kararlarımzı düşünürken bin düşündük bir verdik.

Şimdi de aynı şekilde olumlu bir şekilde bu adımı attık. Kardeşlerim, şunu untmayın, bizler intikamcı değiliz. En büyük intikam sahibi Allah'tır. Bu ülkede bildiğiniz gibi yasma organı vardır, yürütme ve yargı vardır. Bunlar bu organları çürütmeye çalıştılar ama başaramadılar. Dün itibariyle yargıyı eline geçirmiş olan bu örgüt şimdi teker teker dökülüyor. Şu anda da yargı bunlardan binlercesini açığa almış, gözaltına almış durumda. 


"TAM MANASIYLA İNLERİNE GİRDİK"

Devletin tüm kurumlarından bunları temizlememiz lazım. İnlerine gireceğiz demiştik, şimdi tam manasıyla girdik. Şu anda AB ve AB'ye de yazılı olarak firari Paralel Yapı üyelerini talep edeceğiz, bunları isteyeceğiz.



"MEYDANLARDAN AYRILMAK YOK"

Şehit olanları, Rabbim cennetiyle cemaliyle müşerreflendirsin. İnşallah sevgili Peygamberimizin sancağı altında bizleri toplasın. Bu hafta da meydanlardan ayrılmayacağız. Kararlı bir şekilde yolumuza devam edeceğiz.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN ’İDAM İSTERİZ’ SLOGANINA CEVAP

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fatih Camii’nde düzenlenen cenaze töreninde vatandaşların, "İdam isteriz" sloganına, "Demokrasilerde halkın talebi bir kenara konulamaz. Bu sizlerin bir hakkıdır. Bu hak özellikle anayasal olarak gerekli olan mercilerde değerlendirilmesi yapılır ve kararı da verilir" dedi.

GÖLBAŞI'NDA CENAZE TÖRENİ

Ankara'da Türksat A.Ş.'ye yapılmaya çalışılan darbe girişimi sırasında şehit olan Ahmet Özsoy için Ankara Gölbaşı'nda cenaze töreni düzenlendi.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında saldırıya uğrayan Ankara'nın Gölbaşı ilçesindeki Türksat Kampüsü'nde görevli personel Ahmet Özsoy son yolculuğuna uğurlandı.

Cenaze törenine Başbakan Binali Yıldırım, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş da katıldı. 


İLHAMİ VARANK İÇİN YTÜ'DE DE TÖREN DÜZENLENDİ

TSK içinde bir grup asker tarafından başlatılan darbe girişiminde çıkan olaylarda hayatını kaybeden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başdanışmanlarından Mustafa Varank'ın ağabeyi, YTÜ Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İlhan Varank için Yıldız Teknik Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi'nde tören düzenlendi. Törene, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başdanışmanı Mustafa Varank, AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, YTÜ Rektörü İsmail Yüksek, aile bireyleri, çok sayıda öğretim üyesi ve öğrenci katıldı. Kur'an- ı Kerim tilaveti ile başlayan törende darbe girişiminde hayatını kaybeden şehitler için saygı duruşunda bulunuldu. Törende Varank'ın aile bireyleri, çalışma arkadaşları ve öğrencileri duygu dolu anlar yaşadı.

"BU MALUM YAPIYI KINIYOR VE LANETLİYORUM"

Törende kısa bir konuşma yapan YTÜ Rektörü İsmail Yüksek, "İnsanımızın birbirine düşmesine sebep olan bu malum yapıyı şiddetle kınıyor ve lanetliyorum. Kendi halkına silah sıkacak kadar gözü dönmüş, vatanı ve kıblesi belli olmayan bu hainlerin hesap verme zamanı gelmiştir. Bu yapının sempatizanlarının aklını başına almaları bundan sonraki atacakları her adıma dikkat etmeleri ve bugün bizlerin yaptığı gibi bu anlayışı lanetlemeleri gerekmektedir. Aziz şehidimize en büyük görevimiz yüreklerimizi kenetlemek, birliğimizi, beraberliğimizi ve kardeşliğimizi pekiştirmektir. Onun aziz hatırasına göstereceğimiz en büyük saygı hakkın, hukukun, adaletin, kardeşliğin, birlik ve beraberliğin yanında olmaktır" dedi.

Varank'ın cenazesi Fatih Camii'nde öğlen namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Şehzadebaşı'nda son yolculuğuna uğurlanacak.