61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzonspor’da aidatlarını 2 yıl üst üste ödemeyen çok sayıda kişi üyelikten çıkarıldığı iddiaları bordo-mavili camiada büyük yankı uyandırdı.
 Çok sayıda kişinin üyelikten çıkarıldığına dair cep telefonlarına kısa mesaj giderken bordo-mavililerde bu durumla ilgili yeni gelişmeler yaşanıyor.
Trabzonspor’un tüzüğünde yer alan üyelikten çıkarmayı düzenleyen 23. Maddede açıkça ifade edildiği gibi, “Üyelikten çıkarılan isimler” internet sitesinde ilan edilmesi gerekiyor.

YENİ EK SÜRE TANINMASI GÜNDEMDE...
Ancak Trabzonspor’da henüz bu şekilde ilan olmadığı görülürken bordo-mavililer de üyelikten çıkarma tehlikesi ile karşı karşıya kalanlar için yeni formüller düşünüldüğü belirtildi.
Bu noktada Trabzonspor yönetiminin ilk olarak üyelikten çıkarma tehlikesi ile karşı karşıya kalanlara ek süre tanıyacağı da gelen bilgiler arasında...

EK SÜRE TANINMAMASI HALİNDE NE OLACAK?
Ancak ek süre tanınmaması halinde, Bordo-mavililer tüzüğün 19/b maddesine dayanılarak bu kişilerin üyelikten çıkarması halinde ise itiraz yolu açık görünüyor.  
Tüzüğün 19/b maddesinde ise şu ifadelere yer veriliyor:
“Yönetim Kurulu, yıllık aidatını ödemeyen asıl üyeleri, takip eden yılın ocak ayının en geç onuncu günü saat 17.00’ye, elektronik ortamda 24.00’e kadar Dernekteki üye kayıt numaraları ve isimleri ile ilan ederek, varsa sicil kaydındaki telefon numarasına kısa mesaj göndererek borçlarını 60 gün içerisinde ödemeye davet eder.

Yönetim Kurulu, iki yıl üst üste 60 günlük çağrıya rağmen borçlarını ödemeyen üyeleri, çağrı süresinin bitimini takip eden 7 gün içerisinde, Sicil Kurulu’nun bildirimi üzerine tüzüğün 23.maddesi gereğince asıl üyelikten çıkarır.
Bu kararı 3 gün içerisinde Sicil Kurulu’na gönderir. Bu süreler Yönetim Kurulu tarafından uzatılamaz” ifadeleri yer verildi.

30 GÜN İÇİNDE İTİRAZ ETMELERİ GEREKİYOR... 
Üyelikten çıkarılacaklar ise Trabzonspor’a dilekçeyle itiraz etmesi gerekiyor.
Bu durum ise Madde 23 Üyelikten Çıkarma kısmında ifade ediliyor.

Madde 23/ b bendinde, “b Tüzüğün 19’uncu maddesinin (b) bendinde belirtilen esaslara göre aidat ödenmemesi” olarak dile getiriliyor.
Aynı maddenin e bendinde ise, bu kişilerin yeniden nasıl üyeliğe döneceği ise şu şekilde tarif ediliyor:
“Yıllık aidatını 2 yıl üst üste ödemeyen asıl üyeler, Sicil Kurulu’nun bildirimi üzerine Yönetim Kurulu’nun kararı ile üyelikten çıkarılır.

(a),(b),(c) bendindeki sebeplerle üyeliği sona erdirilenlerin kayıtları talepleri halinde

“Taraftar Üyeliğe” dönüştürülebilir.

Üyelikten çıkarma kararları internet sayfasında yayınlanarak tebliğ edilir, ayrıca Yönetim Kurulu tarafından 7 gün içerisinde ilgilinin mevcut telefonuna kısa mesaj olarak gönderilir.

Çıkarılan üye, Medeni Kanun’un 67.maddesine uygun itiraz etmek ister ise, internet sitesinden ilandan itibaren 30 gün içerisinde bizzat veya avukatı kanalıyla Yönetim Kurulu’na noterden itiraz dilekçesi gönderir.

MK 67.maddesine uygun olması koşuluyla itiraz dilekçesi, ilk Genel Kurulda (tüzük kongreleri hariç) okunur, leh ve aleyhe konuşmalardan sonra oylanır. Genel Kurul

salonunda bulunanların salt çoğunluğu ile çıkarma kararı kalkan üye, Genel Kurula katılma, seçme ve seçilme hakkını elde eder. İtirazı genel kurulca ret edilen üye Genel Kurula yeniden itiraz edemez.

Mahkeme kararı ile üyeliğe dönen üyenin kazanılmış hakları korunur.

Bu maddenin (b) fıkrası hariç olmak üzere üyelikten çıkartılan üye tüm haklarını kaybetmiş olacağından, yeniden üyeliğe başvurması halinde kendisine yeni üye işlemi yapılır. Ancak, bunlardan yeniden giriş ücreti alınmaz.

Çıkan üyenin veya tüzüğe aykırılık nedeniyle üyelikten çıkarılan üyenin, tüzüğe aykırılık durumunun kalkmış, ödediği ödentileri geri almamış ve itiraz etmemiş olması koşullarıyla, yeniden üyeliğe kabulü halinde giriş aidatı alınmaz”