TRABZON (AA) - Trabzon'un düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yıl dönümü dolayısıyla kentte çeşitli etkinlikler düzenleniyor.

Trabzon Valiliği Kutlama Komitesi tarafından organize edilen program kapsamında kentte 8 kültürel ve 9 sportif faaliyet gerçekleştirilecek.

Sportif faaliyetler, Mehmet Akif Ersoy Yüzme Havuzu'nda, 10 Şubat'ta Yüzme Turnuvası ile başladı. Bu kapsamda, Arsin Spor Salonu'nda 17 Şubat'ta Badminton Turnuvası, aynı gün Sporcu Fabrikası Karate Salonu'nda Karate Turnuvası, 19 Mayıs Spor Salonu'nda 17-18 Şubat'ta 18. Masa Tenisi Turnuvası, aynı tarihlerde Beşirli Spor Kompleksi Satranç Salonu'nda 24. Satranç Turnuvası yapılacak.

- "Şehit Eren İçin Koşuyoruz"

Etkinlikler kapsamında, 38. Uluslararası Trabzon Yarı Maratonu ile 23. Halk Koşusu ve On Bin Metre Koşusu, Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Türkiye Atletizm Federasyonunun iş birliğiyle düzenlenecek.

Trabzon'un Maçka ilçesi kırsalında 11 Ağustos 2017'de bölücü terör örgütü mensuplarıyla sağlanan sıcak temas sırasında şehit olan Eren Bülbül anısına, "Şehit Eren için Koşuyoruz" sloganı ile gerçekleştirilecek faaliyetler, 18 Şubat Pazar günü saat 09.00'da Trabzon Büyükşehir Belediye binası önünde başlayacak.

Maraton ve koşuların ödül töreni aynı gün saat 14.00'de Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezinde yapılacak.

Etkinlikler çerçevesinde 20 Şubat saat 11.00'de Trabzon Tarih Müzesinde "Tarih Müzesi Sergisi", 21 Şubat 19.00'da Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezinde "TSM Kurtuluş Konseri", 22 Şubat saat 13.00'de Trabzon Olgunlaşma Enstitüsünde "Trabzon'un Mimari Motifleri Sergisi" düzenlenecek.

Trabzon Devlet Tiyatrosu Haluk Ongan Sahnesi'nde ise 22 Şubat saat 20.00'da "Karanlıkta Komedi" adlı oyun ücretsiz sahnelenecek.

"1. Dünya Savaşı ve Trabzon Fotoğraf Sergisi" 23 Şubat saat 13.30'da Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezinde, "Trabzon'un Kurtuluşunun 100. Yılı Paneli" ise aynı gün aynı merkezde saat 14.00'de organize edilecek.

"Trabzon'un 61 Yüzü Resim Çalıştayı Sergisi" 23 Şubat saat 17.30'da İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Güzel Sanatlar Galerisinde, "Muhacirlik ve Kahramanlık Türküleri Konseri" ise aynı gün saat 19.00'da Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezinde yapılacak.

Kutlama töreni kapsamında ise 24 Şubat Cumartesi günü saat 10.00'da Trabzon Valiliği önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk konulacak.

Etkinlikler, aynı gün saat 11.00'de Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezinde gerçekleştirilecek kutlama programı ve sportif faaliyetlerde dereceye girenlere ödüllerinin verileceği törenle sona erecek.