TRABZON (AA) - Trabzon'un Ortahisar ilçesinde kurulan kurban pazarında, özellikle Doğu illerinden getirilen kurbanlıklar satışa sunuluyor.

İlçeye bağlı Akyazı Mahallesi'nde kurulan kurban pazarına getirilen kurbanlıklar, çadırlarda alıcısını bekliyor. Kurban pazarını gezen Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, besicilerle sohbet ederek sorunlarını dinledi.

Vatandaşların kurban pazarlığına aracılık eden Genç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, oluşturulan kurban pazarında kapasiteyi artırarak Kurban Bayramı'na hazırlıkları tamamladıklarını söyledi.

Zabıta ve veteriner denetimi altında pazara getirilen hayvanların satışa çıktığını aktaran Genç, pazarda 266 büyükbaş, 81 küçükbaş hayvan çadırı kurulduğunu belirtti.

Genç, vatandaşların kurbanlıklarını rahat kesebilmeleri için 19 noktada kurban kesim noktası oluşturulduğunu ifade etti.

Van'ın Erciş ilçesinden gelen besicilerden Enver Cengiz ise bir yıl boyunca yetiştirdiği 30 hayvanını pazara getirdiğini söyledi.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun tek geçim kaynağının hayvancılık olduğunu vurgulayan Cengiz, satışlardan memnun olmadığını dile getirdi.

Erzurum'un Aşkale ilçesinden gelen Selami Avcı da her yıl hayvanlarını Trabzon'a getirerek sattıklarını anlattı.

Kurban pazarında fiyatlarda bu yıl artış yaşandığını belirten Avcı, "Bu da tabandan kaynaklanıyor. Biz ucuz alamıyoruz ki vatandaşa da ucuz satalım. Ot ucuz ama saman ve yem pahalı. Köyden 21 hayvan getirdim ama şu anda hiç satış yapamadım" diye konuştu.

Kars'tan gelen Murat Koçak ise tek geçim kaynakları olan büyükbaş hayvanlarını satıp evlerine ekmek götürebilmek için Trabzon'a geldiklerini söyledi.

Kurbanlık satışı için Bayburt'un Gökçedere köyünden gelen Fatih Aydın, getirdiği 40 büyükbaş hayvandan 18'ini sattığını ifade ederek, satışlardan memnun olduğunu kaydetti.