TRABZON (AA) - Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı Suat Hacısalihoğlu, farklı ülkelerde tanıtım çalışmalarının olacağını, bunları takvime bağladıklarını bildirdi.

Hacısalihoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Trabzon için en önemli konulardan birinin turizmin gelişmesi ve sürdürülebilir hale getirilmesi olduğuna işaret etti.

"Tanıtım faaliyetlerini birkaç yıl yaptık, artık Trabzon'u yeterli şekilde tanıttık." denilmemesi gerektiğini belirten Hacısalihoğlu, tüm iller ve ülkelerin turizmden daha fazla pay almak için sürekli tanıtımlar yaptığını, Trabzon'un da tanıtımı bırakmaması, bu yöndeki etkinliklerde bulunması gerektiğini vurguladı.

Bugüne kadar şehir olarak yapılan tanıtım faaliyetlerinde bazı ülkelerin hedef olarak seçildiğini kaydeden Hacısalihoğlu, şöyle devam etti:

"Zaman içinde bazı ülkelerde yaşanan sorunlar bizi de etkiliyor. Bundan kurtulmak için hedef alanımızı daha fazla genişletmeliyiz. Bu nedenle daha farklı ülkelerde tanıtım çalışmalarımız olacak. Bunları takvime bağlıyoruz. Bu hedef ülkelere iş adamlarımızla beraber gitme arzusundayız. Fuarlarda meclis üyelerimiz ve iş adamlarımız çalışmaların içinde olmalı. Sadece turizm değil sektör fuarları da bunlara dahildir. İş adamlarımız bölgemizi anlatacak ki ticaretimiz ve ekonomimiz ona göre gelişsin."

Hacısalihoğlu, 23-26 Ocak'ta Tahran fuarıyla başlayacak tanıtım çalışmalarının şubat ayında Cidde fuarıyla süreceğine dikkati çekerek, bu iki fuara da geçen yıl katıldıklarını ifade etti.

Afrika'nın kuzeyindeki ülkeler, Hindistan, doğuda Çin ve Japonya programları da olduğunu belirten Hacısalihoğlu, Avrupa Birliği ülkelerinde de hedefleri olduğunu kaydetti.