Günümüzde en düşük trafik cezası 132 TL iken, en yüksek trafik cezası ise 6334 TL’dir. Her gün binlerce trafik cezası bu kuralları bilerek veya bilmeden ihlal eden sürücülere yazılmaktadır. Trafik cezalarının bu kadar arttığı dönemde vatandaşların en çok merak ettiği şeylerden bir tanesi de kuşkusuz indirimli olarak bu cezaların ödenip ödenemeyeceği konusudur. 

Trafik cezalarında indirimli ödeme süresi nedir?

Trafik cezalarında yüzde 25 indirimli ödeme imkanı bulunmaktadır. Genel olarak çoğu sürücü bu durumdan habersiz olduğu gibi cezaları geciktirmekte ve tamamını ödemek zorunda kalmaktadır. Halbuki trafik cezalarını trafik cezası size tebliğ edildiği tarihten itibaren 15 gün içerisinde öderseniz yüzde 25 indirim hakkı kazanırsınız. 1000 TL’lik bir ceza 750 TL’ye düşecektir. Bu oldukça ciddi bir indirim miktarıdır.

Bu indirimden yararlanılması için tebliğden sonra 15 günlük süre esas alındığını unutmamak gerekir. Sürücü belgesine yazılan cezalar anında tebliğ edilmiş sayılır. Yani trafik cezasını yediğiniz gün 15 günlük süre başlamaktadır. Ancak plakaya yazılan cezalarda durum daha farklıdır. Bu trafik cezalarının tebliğ edilmesi için ikamet adresinize gönderilmesi gerekmektedir. İkamet adresinize gönderildiği tarihte tebliğ edilmiş sayılır ve 15 günlük süre başlar. Şayet siz evde yoksanız, trafik cezası bizzat tarafınıza ulaşmasa bile ceza muhtarlığa teslim edilecek ve yine tebliğ edilmiş sayılacaktır. 

Trafik cezası indirimli nereye ödenir?

 Yüzde 25 oranında indirim hesaplaması yaptıktan sonra anlaşmalı bankalar, PTT şubeleri, vergi daireleri ve gib.gov.tr adresi üzerinden indirimli olarak ceza tutarını ödeme şansınız bulunmaktadır. 

Günümüzde en çok ihlal edilen cezalar; kırmızı ışıkta geçmek, trafikte telefonla konuşmak, hız sınırlarına uymamak, hatalı sollama, emniyet şeridine girmek gibi cezalardır. https://trafikkanunu.com/trafik-cezalari/ adresinde de görebileceğiniz üzere trafik ceza miktarları oldukça yüksektir. Bu yüzden bir trafik cezanız varsa erken ödeme indiriminden faydalanmayı unutmamalısınız. Kazasız yolculuklar dileriz.