KARABÜK (AA) - Karabük'te, bayram nedeniyle yollara çıkan sürücülere trafik ekipleri çikolata ve kolonya ikramında bulundu.

Karabük Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Karabük-İstanbul Karayolu Kemaloyman mevkisinde yapılan uygulamada çikolata ve kolonya ikram edilen sürücüler, trafik kurallarına uymaları konusunda da uyarıldı.

Emniyet kemerlerini takmayan bazı sürücüleri uyaran ekipler, sürücülere trafik kurallarının yazılı olduğu ve Karabük'te kazaların sıklıkla yaşandığı yerlerin bulunduğu broşür de verdi.

Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürü Tayfun İlhan, gazetecilere yaptığı açıklama, Kurban Bayramı dolayısıyla yola çıkan sürücülere hem uyarılarda bulunmak hem de hayırlı bayramlar dilemek için böyle bir uygulama yaptıklarını söyledi.

Herkese mutlu ve huzurlu bir bayram dileyen İlhan, "Emniyet Genel Müdürlüğünün talimatları doğrultusunda her 10 kilometrede bir ekiplerimiz var. Bayram öncesi ve sonrası yollardayız. Tüm sürücülerimizden özellikle yorgun araç kullanmamalarını istiyoruz. Hız kurallarına uymalı ve emniyet kemerlerini mutlaka takmalılar. Sürücülerimiz kurallara uyarlarsa, ailelerine sorunsuz olarak kavuşurlar. Herkese iyi bayramlar diliyorum" ifadesini kullandı.