Belirlenen trafik sigortası limitleri her yıl düzenlenen yeni kanunlara göre değişkenlik gösterir. Limitler, kaza sırasında üçüncü şahısların zararını karşılamasını sağlar. Zorunlu bir sigorta türü olan bu sigorta türü aynı zamanda karşı tarafa verilebilecek olan zararı karşılar ve araç sahiplerinin de maddi olarak güvence altında olmasını sağlar.

Trafik Sigortası Yaptırılmazsa Ne Olur?

Trafik sigortası yaptırmadığınız zaman aracınızı trafiğe çıkartamazsınız. Trafik sigortası Türkiye sınırları içerisinde geçerli olan bir sigorta türüdür. Aracın sigortası sona erdiği zaman ya da herhangi bir şekilde yaptırılmadığı zaman trafiğe çıkışı yasaklanır. Araç sahipleri düzenli olarak trafik sigortalarının süresi dolmadan yeniletmelidir. 

Trafik sigortası olmadığı tespit edilen araçlar trafik şubelerinin özel otoparklarına çekilir ve araç trafikten men edilme cezası alır. Araç sahibi kişi aracını geriye alabilmek için ilk olarak trafik sigortasını yaptırmalı ya da yenilemelidir. Ayrıca aracın otoparkta kaldığı gün kadar ücret ödenmesi ve para cezasının da ödenmesi gerekir. 

Trafik Sigortası Limitleri Nelerdir?

Trafik sigortasının limitleri, meydana gelen kazanın türüne ve oluşabilecek maddi zararların boyutlarına göre değişkenlik gösterir. Kaza olduğu zaman eğer bir can kaybı söz konusu ise, burada ödenecek olan tutar farklıdır. Kaza esnasında yaralanma ortaya çıktı ise, hastane masraflarının belirli bir kısmı limitler kapsamında ödenir.  

Maddi hasarın söz konusu olduğu durumlarda ise limitler hasarın durumuna göre belirlenir. Ölüm, maddi hasar ya da yaralanma gibi durumlarda limitler değişkenlik gösterdiği gibi aynı zamanda her yıl ödenmesi gereken sigorta primleri de farklı şekilde belirlenir.

Trafik Sigortası Yaptırmanın Yararları Nelerdir?

Trafik sigortası yaptıracağınız zaman çilingir ve çekici gönderimi, lastik değişimi ile birlikte akü şarjı gibi hizmetleri de sigorta poliçenize dahil ettirebilirsiniz. Aracınızın vinç ile kurtarılabilmesi ve acil ambulans gibi ek hizmetler de trafik sigortalarının güvenceleri arasındadır.

Araç kullanan kişinin hayatını kaybetmesi ya da sakatlık durumu söz konusu olması durumunda da ihtiyaç duyabileceğiniz güvenceleri de sigorta poliçeniz içerisinde düzenletebilirsiniz. Ancak bu tür hizmetler ek hizmetler kapsamında değerlendirilir. Trafik sigortaları kişilerin ihtiyaçlarına ve isteklerine göre genişletilebilir poliçeye sahiptir.

Ek teminatlardan yararlanmak istediğiniz zaman belirli ücretler ödemeniz gerekir. Trafik sigortasındaki temel amaç kaza meydana geldiği zaman karşı tarafta oluşacak hasarın karşılanmasıdır. Generali Sigorta’nın trafik sigortası hakkında hazırladığı geniş kapsamlı rehbere göz atabilir ve bu rehber üzerinden sigorta ile ilgili detaylı bilgi alabilirsiniz. Aynı adres üzerinden özel trafik sigortası teklifleri de alabilirsiniz.