Başbakan Binali Yıldırım, yollardaki kazaların birinci sebebinin insan hatası olduğuna dikkat çekerek, "Oran yüzde 90'a yaklaşıyor. Her şeye çare buluyorsunuz ama insan hatasını ortadan kaldıracak henüz bir makine icat edilmedi. Ne yapmamız lazım? Eğitmemiz lazım, ta bebeklikten başlayıp mezara kadar eğitmek, farkındalık oluşturmak" dedi. Başbakan Yıldırım, "Trafikte yüzde 100 yaşam" projesinin tanıtım toplantısında konuşmasına "AB ile gündemimiz her zaman can sıkıcı değil. Bu toplantıyla olumlu gündemlerinde olduğunu hem Türkiye hem AB kamuoyuna göstermiş oluyoruz. Hayati öneme sahip bir o kadar da iddialı bir proje" sözleriyle esprili bir şekilde başladı. Yıldırım toplantıda şunları kaydetti:

 BİRİNCİ SEBEP İNSAN HATASI: İnsan hayatından önemli bir şey yok. AB kazalarda ölümlerin sıfırlandırılması gibi önemli bir hedef ortaya koydu. Bu hedef doğrultusunda da önemli mesafeler alındı. Ancak bugün hala yıllık 25 bin can kaybı, onbinlerce yaralı milyarlarca Euro kayıp var. Türkiye'de, ABD'de bundan farklı değil. Bu sessiz ölümle kaybettiklerimizin sayısı terörle kaybettiklerimizden kat kat fazla. Bu toplantılar, bunun farkındalığını yaratmakta önemli. Yollardaki kazaların birinci sebebi insan hatası. Yasaklamakla, tehdit etmekle, cezalandırmakla elde edeceğiniz başarı sınırlıdır. İnsanların bunu içselleştirilmesi en güzel çözümdür. Eğitmemiz lazım. Bu ülkenin başbakanı olarak trafik kazaların sıfır ölümlü kazalara dönüştürülmesi için her etkinlikte ben de varım. Yeter ki bir insanımızın hayatını kurtarmış olalım.

 BÖLÜNMÜŞ YOL HAYAT KURTARIYOR: Geçtiğimiz 14 yıl içerisinde ulaşımda kara, deniz, demir ve hava yolunda alt yapı adına ciddi işler yaptık. Sadece bölünmüş yolların ekonomiye katkısı büyük. 25 bin km bölünmüş yolda bir yıl içerisinde zaman ve harcanan yakıtta elde edilen kazanç yaklaşık 6 milyar euro. Bu bütün yollar için harcanan paranın 5,5 yıl içerisinde kazanılması demek. Çevreye verilen egzoz gazında 3 milyon metreküp azalma var. En önemlisi 100 milyon km taşıt başına ölüm faktörü 5,72 iken bu gün bu katsayı 2,17'ye gerilemiş. Bölünmüş yollar hayat kurtarıyor. Kazaların raporlarına bakıyoruz 15 yıl önce birinci sebep altyapıyken bugün bu 5. sırada. Şimdi birinci sırada İnsan hatası var. İnsan hatasını önlemek adına çok daha önemli.