KASTAMONU (AA) - HASAN YILMAZ - Hanönü ilçesine bağlı Bağdere köyünde yaşayan 81 yaşındaki Ahmet Özkal, yıllar önce evlilik çağındaki iki oğlunu traktör kazalarında kaybedince artık işlerini kağnıyla yapıyor. 

Çiftçilikle uğraşan Özkal'ın oğullarından evlilik çağındaki Hüseyin Özkal, 20 yıl önce kum taşımak için traktörle inşaata gitti ve geçirdiği kaza sonucu traktörün altında kalarak yaşamını yitirdi. Aradan 4 yıl geçtikten sonra ailenin diğer oğlu Necati Özkal da akrabasına ait tarlada çalışırken devrilen traktörün altında kalarak hayatını kaybetti.

İki çocuğunu da traktör kazasında yitiren baba Ahmet Özkal, bir daha traktöre binmeme kararı alarak aracını sattı. Özkal, o tarihten beri işlerini bir çift öküzünü koştuğu kağnıyla yapıyor.

- "Ne bir traktöre binerim ne de traktörle çiftçilik yaparım"

Özkal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, her iki oğlunun da traktör kazasında ölmesinin kendisini derinden üzdüğünü söyledi. 

Oğlu Necati'nin vatani görevini tamamlayıp köye gelince kız istemeye gittiklerini anlatan Özkal, şöyle devam etti:

"Sözünü aldık, nişan takamadan traktörün altında kalarak vefat etti. Diğer oğlum Hüseyin yine tam düğün yapacakken o da traktör kazasında öldü. Bu ölümler beni ve eşimi çok yıprattı. Oğullarımın ikisinin de traktör kazasında ölmesinden sonra traktöre binmiyorum. Ne traktöre binerim ne de traktörle çiftçilik yaparım."

Özkal, oğullarımın vefatından sonra traktörünün yanı sıra küçükbaş hayvanlarını da sattığını dile getirdi.

Şu anda biri kız, 3'ü erkek 4 çocuğunun bulunduğunu ifade eden Özkal, "Çocuklar da gurbete gidince köyde tek başına kaldım. Bütün işlerimi öküzlerimle ve kağnıyla görmeye çalışıyorum. Eski alışkanlık olduğu için öküzlerimi çok seviyorum, kıyıp da satamıyorum" dedi.

 Özkal, tarlalardaki ufak tefek işlerini öküzlerle çift sürerek ve malzemelerini kağnıyla taşıyarak gücünün yettiğince halletmeye çalıştığını kaydetti.