SAMSUN (AA) - Samsun'da, kar topunun içine taş konularak atılması sonucu tramvaylarda hasar oluştuğu bildirildi.

Büyükşehir Belediyesine bağlı Samsun Hafif Raylı Sistem (SAMULAŞ) Operasyon Müdürü Sevilay Germi Telci, yaptığı yazılı açıklamada, Gar-Tekkeköy seferini yapan 5509 numaralı tramvay ile Gar-Üniversite seferini yapan 5512 numaralı tramvaylara dün çocuklar tarafından, Türk-İş ile Mimar Sinan istasyonları arasında kar topunun içine taş konularak atılmasının seferleri aksattığını belirtti.

Tramvaylara zarar verilmesinin bir süre ulaşımı aksattığını anlatan Telci, açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Olayla ilgili operasyon merkezimiz tarafından bölgeye güvenlik ve emniyet birimleri yönlendirildi. Tramvayların ön ve yan camlarına atılan taşlı kar topu, camın çatlamasına neden oldu. Yine bölgeden geçen 5521, 5505 ve 5507 numaralı tramvaylara da kar topu atan çocuklar, küçük çaplı zararların oluşmasına yol açtı. Taş atan çocuklar emniyet mensupları tarafından tespit edilerek haklarında 'Haberleşme, enerji, demiryolu veya havayolu ulaşımı alanında kamu hizmetinin geçici de olsa aksamasına sebebiyet vermek' suçundan soruşturma başlatıldı."

Telci, tramvaylarda meydana gelen zarar ve işletme kaybının tespit edilerek taraflardan tahsil edilmesi için SAMULAŞ olarak hukuksal sürecin de başlatıldığını kaydetti.