Bursa’da havaların soğumasıyla Zoopark’taki tropikal hayvanlar kaloriferli özel bölümlere alındı.
Zürafalar, lemurlar, babunlar, mirket ve mungoslar sıcacık ortamlarında misafirlerini ağırlıyor. Sevimli hareketler sergileyen mirketler ise birbirlerinin peşlerinden ayrılmazken, renkli görüntüler ortaya çıktı.
Bursa Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi’nde havaların soğumasıyla kış hazırlıkları tamamlandı.
Kışlık barınaklarına alınan hayvanat bahçesindeki hayvanların soğuktan etkilenmemeleri için ısıtma sistemleri, beslenme ve aşılama çalışmaları yapılarak gerekli önlemler alındı. Havaların soğumasıyla sıcak bölgede yaşamaya alışık olan hayvanlar kaloriferli barınaklarına alınarak soğuktan korunuyor. 110 çeşitte bin 10 hayvanın bulunduğu tesiste hayvanların fizyolojik özelliğine göre farklı ısıtma sistemleriyle kış aylarının sorunsuz bir şekilde atlatılması için yoğun çaba sarf ediliyor.
Zürafalar, babunlar, lemurlar, mirket ve mungoslar üstten ısıtmalı ısınma sistemleri ile ısınıyor. Bahçedeki çoğu hayvanın Afrika ülkelerinden geldiği ve tropik ortamlarda bulunan hayvanlar olduğunu için hayvanların soğuktan etkilenmemesi için barınaklarda ısıtmalı odalarda hayatlarını devam ettiriyor.
Bursa Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi Veteriner Hekimi Hatice Karakuzulu, “Kış sezonunda sıcak bölgede yaşamaya alışık hayvanların ısınmaya ihtiyaçları var. Bu sıcak bölge hayvanlarını 15 derecenin altına düşüldüğü zamanlarda ısıtmalı barınaklarına alıyoruz. Hava sıcaklığının 15 derece ve üzeri olduğu zamanlarda hayvanlar bahçede vakit geçiriyor. Ziyaretçiler, soğuk havalarda barınaklara aldığımız hayvanları camekanların arkasından görme imkanı buluyor. Ziyaretçiler 12 ay boyunca hayvanat bahçesindeki hayvanları görme imkanı sahipler” dedi.
(İHA)