DÜZCE (AA) - Türkiye Sakatlar Derneği (TSD) Akçakoca Şubesi tarafından engeliler için etkinlik düzenlendi.

Belediye Nikah Salonu'nda gerçekleştirilen etkinlikte konuşan, TSD Akçakoca Derneği Başkanı Emin Belli, her insanın birer engelli adayı olduğunu belirtti.

Yanlış bir ameliyat nedeniyle gözlerini kaybettiğini aktaran Belli, "Yarın başımıza ne geleceğini bilemiyoruz. Bu nedenle her sağlam birey, bir engelli adayıdır. Bunu hiç unutmamız gerekir" dedi. 

Belli, amaçlarının engelli bireyleri topluma kazandırmak olduğunu vurgulayarak, şunları söyledi:

"Kazandırırken de engellilerin eğitim, sağlık, sosyal ve istihdam alanlarını kullanabilmelerini ve onların kendi ayakları üzerinde durabilmelerini sağlamaktır. Ülkemizde 8,5 milyon engelli vardır. İlimizde son yapılan istatistiklerde nüfusumuzun yüzde 8'i engellidir. Düzce'de 32 bin engelli vardır. İlçemizde yaptığımız çalışmalarda 200 kadar engelliye ulaştık."

Belli, engelli vatandaşların topluma kazandırılması amacıyla çıkartılan yasa ve kanunlara değinerek, "Yollar, kaldırımlar, köprüler yapılıyor, binalar engeller için dizayn ediliyor ama bu bizim kriterlerimize uygun değil. Oto kontrol yok. Biz söylediğimiz zaman, 'Siz ne kadar biliyorsunuz' diyorlar. Biz buna karşıyız. Bu işi bizim kadar ne mühendisi bilir, ne de çalışanı bilir" ifadesini kullandı. 

Daha sonra Kafkas dansı ve oyun havası gösterilerinin ardından hediye çekilişi düzenlendi.