ZONGULDAK (AA) - AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Armutçuk Müessese Müdürlüğü'ne bağlı Alacaağzı Maden Ocağı'nın haziran ayında satış için ihaleye çıkacağını bildirdi.

Çaturoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, özel bir şirket tarafından işletilmekte iken terk edilen Alacaağzı Maden Ocağı'nın bulunduğu 86 bin 12 numaralı sahanın ruhsatının devri suretiyle işletme hakkının 31 Aralık 2049'a kadar devredilmesi için 6 Haziran'da ihale edileceğini belirtti.

Geçtiğimiz yıl TTK'nın rödevans yoluyla işletilmesi için iki kez ihaleye çıktığı maden ocağına katılım olmadığını anımsatan Çaturoğlu, şunları kaydetti:

"Yapılan düzenleme sonrasında TTK Genel Müdürlüğü atıl durumda olan ocakları rödevans düzenlemesinden çıkartarak ayrı ayrı ruhsatlandırma yapmıştır. Bunun üzerine TTK Genel Müdürlüğü, Armutçuk Müessese Müdürlüğüne bağlı Alacaağzı Maden Ocağı'nın 86 bin 12 numaralı maden sahasını 31 Aralık 2049'a kadar ruhsatın devri suretiyle işletme hakkının verilmesi için kapalı teklif ve açık artırma usulüyle ihale yapacaktır. Bu ocak tekrar işletilmeye başlandığında bölgemizde yaklaşık 700-800 kişi istihdam edilmiş olacaktır. İhalenin ve sonucun ilimize hayırlı olmasını temenni ediyorum."