ZONGULDAK (AA) - Türkiye Taşkömürü Kurumunda (TTK) 27. dönem toplu iş sözleşmesi görüşmeleri başladı.

Türkiye Taşkömürü Kurumu adına, Kamu İşletmeleri İşverenleri Sendikası (Kamu-İş) ile Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) arasında yürütülecek ve 1 Ocak 2017 ile 31 Aralık 2018 tarihlerini kapsayan sözleşme görüşmeleri, kurumun toplantı salonunda gerçekleştirilen açılış oturumuyla başladı.

Kamu-İş Genel Sekreteri Erhan Polat, burada yaptığı konuşmada, sözleşme döneminin her zaman zor olduğunu söyledi.

Sözleşmede herkesin beklentilerinin olduğunu belirten Polat, "Görüşmelerde hem çalışanlarımızın hem de iş yerimizin menfaatlerini dengeleyebilirsek, iyi bir sözleşme ortaya çıkarmış oluyoruz. Yapılacak sözleşmenin iyi, sıkıntısız sonuçlanacağını, kuruluşumuzun ve çalışanlarımızın lehinde olacağını düşünüyorum. Sözleşmenin ülkemize, kurumumuza ve çalışan arkadaşlarımıza iyilikler getirmesini diliyorum." diye konuştu.

TTK Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Genel Müdür Vekili Ercan Gebeş de toplu iş sözleşmesinin kurumu sıkıntıya sokmamasını ve işçilerin alın terlerinin karşılığını bulmasını temenni ettiklerini dile getirdi.

GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci ise işçilerin hak ve hukukunu savunmak için ellerinden gelen mücadeleyi vereceklerini ifade ederek, "Masadan anlaşarak kalkacağımıza inanıyorum." dedi.

Toplu iş sözleşmesinin ilk maddesinin kabul edildiği açılış oturumunda, görüşmelere 30 Mart Perşembe günü devam edilmesine karar verildi.