ZONGULDAK (AA) - Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Ahmet Demirci ve yönetim kurulu üyeleri, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Karadon Müessese Müdürlüğü'nün özelleştirileceği iddiasıyla ilgili 30 Haziran'da gerçekleştirecekleri eylem için esnaflardan destek istedi.

Demirci, yönetim kurulu üyeleri ve madenciler ellerinde bildiri ve baretlerle kentteki esnaf ile vatandaşları dolaşarak kurumun özelleştirilmemesi için destek talebinde bulundu.

Demirci, gazetecilere yaptığı açıklamada, TTK'ya ait maden ocaklarının özelleştirilmesinin veya kapatılmasıyla ilgili uzun süredir söylemlerin olduğunu söyledi.

Kurumun kapatılmaması ve özelleşmemesi için çalışmalar yaptıklarını ifade eden Demirci, "Bugün halkımızla, esnafımızla, şoförümüzle işçimizle, basınımızla olduğumuzu kanıtlamak için broşür dağıtıyoruz. Bu süreci inşallah en güzel şekilde 30 Haziran'da Madenci Anıtı önünde yapacağımız basın açıklamasıyla duyuracağız. Biz TTK'nın özelleşmemesi için elimizden gelen mücadeleyi sonuna kadar vereceğiz. Bu konuda işçi arkadaşlarımızda çok kararlılar. Allah yardımcımız olsun." diye konuştu.