KARABÜK (AA) - Kalkınma Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, emekli maaşını yeterli görmediklerini, artırılması için gayret edilmesi gerektiğini söyledi.

Ceylan, bir düğün salonunda düzenlenen Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Safranbolu Şubesi'nin olağan genel kurulunda, hükumetin 13 yıldır ülkeyi bir yerlere getirmek için elinden gelen gayreti gösterdiğini vurguladı.

Yıllardır konuşulan intibak yasasını AK Parti hükumetinin çıkardığını anlatan Ceylan, "Babam da işçi emeklisi olduğundan emeklinin halinden anlarım ama sorarım size, bu iktidardan önce devlet hastanesine gidebiliyor muydunuz?  Sıra gelirse doktora muayene olabiliyor, yetmedi, öğleden sonra ilaç kuyruğuna giriyorduk. Bu durumu hükümetimiz düzeltmedi mi? Bunlara teşekkür etmek gerekiyor" diye konuştu.

Ceylan, artık her vatandaşın istediği hastaneye gidebildiğine dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Bu ülkede belirli hizmetler var, bunlara da teşekkür etmek lazım. Emeklimizin aldığı ücret kesinlikle yeterli değil, daha iyi olması için hep birlikte gayret etmeliyiz ama bu ülkenin bir gerçeği var. Nedir o gerçek, biliyor musunuz? Sosyal Güvenlik Kurumu açıkları. Geliri giderini karşılamıyor. Bütçeden her yıl kuruma 50 milyar lira emekli maaşları için ilave ödenmek durumunda. Niçin bu oldu? Yıllar önce, seçim zamanı geldiğinde 40 yaşında emekli olunmasını sağlayan kanunu çıkarıp, popülist yaklaşımla bu ülkeyi yönetirseniz bu durum oluşur. Sosyal Güvenlik Kurumu, bugün iflas noktasına gelmiştir. Toparlanmaya çalışılıyor. Hiçbir gelişmiş Avrupa ülkesinde 40 yaşında emeklilik, 65 yaşından önce emeklilik yoktur."

Genel kurulda, mevcut başkan Saim Tiryaki ile diğer aday Hikmet Çakıroğlu'nun listeleri yarıştı. Tiryaki, seçim sonucunda güven tazeledi.