SAMSUN (AA) - Memur-Sen Samsun Temsilciliğince "Tüm Anadolu Ayaktayız Emperyalizme Karşı Savaştayız" programı düzenlendi.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Suriye'nin Afrin bölgesinde yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı'na destek olmak amacıyla Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan sendika üyeleri ve vatandaşlar, harekatın başarılı olması için dua etti.

Programda harekatta şehit olan askerler de anılarak, Mehmetçik'in başarılı olması için dualar edildi.

Vali Osman Kaymak, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin Afrin'de büyük bir mücadele verdiğini söyledi.

Tunceli'de valilik yaptığını, orada terörle mücadelenin her türlüsüyle karşılaştığını belirten Kaymak, "Orada şöyle bir oyun vardı. 'Türkiye çok sayıda şehit versin. Şehitler nedeniyle Türkiye'de bir iktidar sıkıntısı çıksın ve Tayyip Erdoğan makamdan indirilsin'. Bu aslında FETÖ'cülerin oyunuydu. Allah'a çok şükür milletimiz bu oyuna gelmedi. Milletimiz şehitlerini bağrına bastı." dedi.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde şehitler üzerinden emellerine ulaşamayanların 15 Temmuz'u gerçekleştirdiğine dikkati çeken Kaymak, şöyle konuştu:

"Allah'a şükür, milletimiz ona da fırsat vermedi. Artık bugün üçüncü oyun oynanıyor. 15 Temmuz ile Türk milletini yıkamadılar. Amerika ve İsrail'i yanlarına alarak bir Kürt devleti kurdurmak istiyorlar. Biz Kürtlere karşı değiliz ama kesinlikle Türkiye'yi bölme, parçalama politikasıdır bunlar. 30 senedir kuramadıkları Kürt devletini bugün Afrin'de, Güneydoğu'da ve Suriye'nin kuzeyinde kurmaya çalışıyorlar. Bu milletin evlatları buna izin vermeyecektir. Bugün milletin içinden görünüp de 'ÖSO teröristtir' diyerek Afrin operasyonunu sulandırmaya çalışanlar, içimizdeki birlik ve beraberliği bölmeye çalışanlar kesinlikle işbirlikçidir, emperyalistlerle beraber hareket eden insanlardır. Onları görmemiz lazım."

Kaymak, Samsun halkına ve meydanda toplanan vatandaşlara teşekkür ederek, vatansever ve sağduyulu insanlar sayesinde Mehmetçik'in Afrin'deki mücadelesini morali yüksek şekilde sürdüreceğini kaydetti.

Memur-Sen Samsun Temsilcisi Nejdet Güneysu da Zeytin Dalı Harekatı'nın gerekçeleri ve hedeflerini anlamakta zorlananlar, yanlış anlamak için çırpınanlar, çarpıtarak anlatmak için kıvrananlar bulunduğunu söyledi.

Güneysu, "Türkiye'nin terörle mücadelesini savaş olarak göstermeye kalkışanlar var. Emperyal kulvarda, kapitalist blokta yer alan, sözüm ona müttefik ve dost ülkelerin Türkiye'ye yönelik örtülü savaş ilanını, sivil hassasiyeti ambalajıyla perdelemeye çalışanlar var." diye konuştu.