Özellikle gelecek vaat eden kariyer seçeneklerine sahip ilerleyici, yenilikçi bir ülkede bir sınıf eğitim. İrlanda, muhteşem manzaralar, güzel kıyı ve dağ yürüyüşleri, antik kültür ve mimari ile ilgilenen uluslararası öğrenciler için de ideal bir destinasyondur. 

Kapalı yaşamı tercih edenler, İrlanda’nın sayısız müze ve sanat galerilerini, gurme yemeklerini, kahve kültürünü ve geleneksel canlı müzik eşliğinde rahat barlarını çok sevecekler. Uluslararası öğrencilerin İrlanda’da eğitim görmeleri için oldukça çekici olan bir başka neden de çalışma vizesi seçeneğidir. Kariyer yapmak için eğitimlerini tamamladıktan sonra İrlanda’da kalmak isteyen mezun öğrenciler, 1 ya da 2 yıllık çalışma vizesinden faydalanabilirler. 

İrlandada Eğitim Almaya Karar Vermeden Önce Bilmeniz Gerekenler

İrlanda’da eğitim almaya karar vermeden önce bilmeniz gereken bazı önemli şeyler var. İrlanda çok güvenli, arkadaş canlısı ve misafirperver bir ülkedir. Küresel barış endeksinde İrlanda dünyada 12. sırada yer alır. Dünya mutluluk endeksinde ve 22. OECD 2019 raporuna göre genç İrlandalılar dünyadaki dördüncü en yüksek eğitim standartlarına sahiptirler. 

Bloomberg İnovasyon Endeksi 2020, İrlanda’nın dünyadaki en yenilikçi 16. ülkesi olduğunu açıkladı. İrlanda ayrıca Forbes Top 10 şirketlerinden bazılarına ev sahipliği yapmaktadır. Bunlar; Apple, Amazon ve Samsung

İrlanda’nın hangi şehrinde eğitim almaya karar verirseniz verin kendinizi evinizde hissedeceksiniz. Örnek vermemiz gerekirse; Dublin’de eğitim almaya karar verdiniz. Dublin şehri, Avrupa’nın en cana yakın şehirlerinin yer aldığı 2020 Conde Nast listesinin zirvesinde yer aldı. Bu nedenle Dublin şehrini tercih ettiğinizde sıcak bir karşılamadan emin olabilirsiniz. 

Kozmopolit şehir merkezi, bir Avrupa başkentinin bütün olanaklarına sahiptir ve yürüyerek, bisikletle a da toplu taşıma ile kolayca bu şehir keşfe çıkabilirsiniz. Dublin, İrlanda’nın Vahşi Atlantik Yolu ve İrlanda’nın eski Doğu’sunu keşfetmeye açılan kapıdır. Burada dünyanın dört bir yanından sörfçüleri çeken plajlar, uçurumlar, dağlar, antik kalıntılar, yürüyüş parkurları ve dünyaca ünlü restoranlar ve misafirperverliği aynı anda bulacaksınız. 

İrlanda Halkı Türk İnsanını Seviyor Mu?

İrlandalılar Türkleri çok sever. Osmanlı döneminde İrlanda’ya yapılan yardımların bunda etkisi olduğu bilinmektedir. Zira tarih boyunca ülkeler arası ilişkiler karşılıklı jestler ve güzel dilekler ile sürmüştür. Zaten İrlanda halkı genel olarak farklı ülke insanına karşı oldukça samimi ve sevecendir. Dünya yaşanılabilir ülkeler sıralamasında ilk sıralarda olması da bunun bir kanıtıdır. İrlanda’da eğitim alırken asla ırkçı bir söz ya da eylem ile karşı karşıya kalmazsınız. 

İrlandada Eğitim ve Konaklama Seçenekleri 

İrlandada üniversite eğitimi alırken birden fazla konaklama seçeneğinden dilediğiniz tercih edebilirsiniz. Aile yanında sizin için ayrılmış tek ya da çift kişilik odalarda konaklayabilir veya öğrenci yurdu konaklamayı seçebilirsiniz. İrlanda insanları çok keyifli, çok neşeliler. Sohbetlerinin çok güzel olmasından dolayı da pratik yapma imkânı da bulursunuz. 

Konaklama tercihinizi aile yanından kullanırsanız. Aile yanı konaklamalarda yemek verildiğinden dolayı yaşam giderleriniz oldukça azalacaktır. Dublin şehrinde yemek ucuz değildir. Yurt konaklama seçeneğinde ise yaşam giderlerinizin oldukça artacağından şüpheniz olmasın. Sürekli sağlıklı yemek arama sizi oldukça yoracaktır.

Kaynak: https://www.realegitim.com/irlandada-universite/