TUNCELİ (AA) - Tunceli'de yol kesen teröristlerce dün kaçırılan astsubay Semih Özbey'in babası Gürsel Özbey, Tunceli'ye gelerek bazı görüşmelerde bulundu.

Malatya Ticaret Borsası Başkanlığı görevini yürüten baba Özbey, Tunceli'ye geldi. Özbey, bazı idarecilerle telefonda görüştü.

Daha sonra bir derneğin yöneticileriyle bir araya gelen Gürsel Özbey, 3 aylık astsubay olan oğlunun bayram iznine geldiği sırada Tunceli istikametine seyir halindeyken alıkonulduğunu söyledi.

Özbey, "Ben bir babayım. Türkiye'de Çözüm Süreci için barışın, kardeşliğin olmasını canı gönülden isteyen biriyim ve bu konuda bütün çalışmalara destek olan bir insan olarak oğlumun serbest bırakılmasını istiyorum. Benim 3 kızım, bir oğlum var. Oğlum 22 yaşında, kendisine bir meslek seçmiş ve bu mesleğini icra ederken bir şekilde alıkonulmuştur. Bir baba olarak, bize iki bayram yaşatılmasını ve oğlumun serbest bırakılmasını istiyorum" diye konuştu.

Rize'de görev yapan ve bayram iznini memleketi Malatya'da geçirmek üzere özel aracıyla yola çıkan astsubay Semih Özbey, Tunceli-Erzincan karayolu Zağge mevkisinde yol kesen bir grup terörist tarafından kaçırılmıştı.