TUNCELİ (AA) - Tunceli'de Pülümür Çayı'nda bir erkek cesedi bulundu.

Tunceli Valisi Tuncay Sonel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Tunceli'de terör örgütlerine yönelik operasyonların güvenlik birimlerince kararlılıkla sürdürüldüğünü, bu çerçevede Pülümür vadisindeki güvenlik birimlerince arama tarama yapıldığını anımsattı.

Arama tarama faaliyeti sırasında vadiden geçen Pülümür Çayı'nda bir erkek cesedi bulunduğunu söyleyen Sonel, olay yerinden güvenlik güçlerince alınan cesedin kimliğinin tespitine yönelik çalışmaların sürdürüldüğünü anlattı.

Sonel, cesedin 16 Haziran 2017 tarihinde, sınıf öğretmeni olarak görev yaptığı Şanlıurfa'nın Siverek ilçesine bağlı Çiftçibaşı köyünden memleketi Gümüşhane'ye giderken otomobili Tunceli Pülümür karayolunda teröristlerce kurşunlanmış ve yakılmış olarak bulunan Necmettin Yılmaz'a ait olup olmadığının da araştırıldığını aktardı.

Cesedin kimliğinin incelemeler sonrası belirleneceğini belirten Sonel, şu bilgileri aktardı:

"Ceset üzerinde ön otopsi işlemi yapılacak. Ceset uzun süre suda kaldığı için kimlik tespiti yapılması zor. Cesedi kimlik tespiti için Malatya Adli Tıp Kurumuna göndereceğiz. Bölgede bir öğretmenimiz dışında bize intikal etmiş kayıp vakası yok. Cesedin kime ait olduğu ancak yapılacak DNA incelemesinin ardından tespit edilebilir. Bunun için memleketi Gümüşhane'ye giderken yolu teröristlerce kesilerek aracı yakılan ve o tarihten itibaren kendisinden bilgi alamadığımız öğretmenimizin ailesinden de DNA örneği isteyeceğiz."