BARTIN (AA) - Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) üyesi 33 tur şirket temsilcisi, Bartın'ın tarihi ve turistik yerlerini gezecek.

Bir restoranda düzenlenen toplantıda konuşan İl Kültür ve Turizm Müdürü Fuat Dursun, 3 bin yıllık tarihi geçmişe sahip Bartın'ın kültürlerin ve medeniyetlerin kaynaştığı bir yer olduğunu söyledi.

Kentin Batı Karadeniz bölgesinin en büyük plajlarına sahip olduğunu anlatan Dursun, "59 kilometre sahil şeridi ve 14,5 kilometre kumsala sahiptir. Küre Dağları Milli Parkı'nın yüzde 52'si Bartın sınırları içerisindedir. Küre Dağları, 129 kuş ve 40 memeli hayvanı bünyesinde barındırır. Ayrıca, bu dağlarda bin 60 bitki türü vardır. Bunlardan 30 veya 40'ı dünyada ender görülen bitki türleridir." diye konuştu.

Dursun, kentin doğası, denizi ve tarihiyle bütün güzellikleri bünyesinde barındırdığına işaret ederek, şunları kaydetti:

"Sizler vasıtasıyla bu güzelliği, muhteşemliği paylaşmak istiyoruz. İnşallah bu beraberliğimiz uzun süre devam eder ve sizler buraya birçok insanı gönderirsiniz ve bu güzelliklerden inşallah onlar da faydalanır. Bartın'ın bir özelliği de Ankara'nın denizi olmasıdır. Ankara’ya en yakın yerdir, buraya gelen otobüslerin büyük kısmı Ankara'dan gelmektedir. Buranın en büyük özelliği, balığının muhteşem, özellikle Amasra ile bütünleşen Amasra salatasının da dillere destan olması. Bütün bu güzelliklere sizler şahit olacaksınız. Sizleri ağırlamaktan son derece mutluyuz."

TÜRSAB Asya Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Ali Bilir de Bartın'ı görerek ve yaşayarak hafızalarına alacaklarını belirtti.

Bartın Valiliği, Bartın Belediyesi ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü iş birliğiyle kente gelen ziyaretçiler iki gün süreyle tarihi ve turistik yerleri gezecek.