TOKAT (AA) - Tokat'ın Turhal ilçesinde, Karayolu Trafik Güvenliği ve Karayolu Trafik Haftası dolayısıyla program düzenlendi.

Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilen programda, trafikle ilgili materyallerin yer aldığı stant açıldı.

Programda konuşan Turhal İlçe Emniyet Müdürü Tahsin Şahin, trafik kazalarının ülkeye maliyetinin bir yılda 20 milyar lira olduğunu vurguladı.

Emniyet Genel Müdürlüğü verilerine göre 2018 yılında ülkede 428 bin 74 kaza meydana geldiğini aktaran Şahin, "Bu kazalarda 3 bin 373 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 310 bin 109 vatandaşımız ise yaralanmıştır. Her yıl dünyada yaklaşık 1 milyon 300 bin insan trafik kazaları sonucu ölmekte, 50 milyona yakın insan yaralanmakta ve sakatlanmaktadır." dedi.

Programda, trafik kurallarına uyma ve örnek olma alanında yılın şoförü seçilen taksi şoförü Bekir Özübek ve yılın trafik görevlileri seçilen polis memuru Muhammed Karadeniz ile Jandarma Astsubay Erkan Diren'e belgeleri verildi.

Program sonunda trafikle ilgili materyallerin yer aldığı stantların açılışı yapıldı. Stantları gezen öğrencilere çeşitli bilgiler ve hediyeler verildi.

Etkinliğe, Turhal Kaymakamı Ahmet Süheyl Üçer, Belediye Başkanı İlker Bekler, Üzümören Belde Belediye Başkanı Ünal Arslan, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ferit Yılmaz, okul müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.