TOKAT (AA) - Tokat'ın Turhal ilçesinde vatandaşlar, pasaport ve sürücü belgelerini nüfus müdürlüklerinden almaya başladı.

Yeni düzenlemeyle vatandaşlar, pasaport, ehliyet ve kimliklerini tek noktadan alabilecek.

Nüfus müdürlüklerine verilen fotoğraf, parmak izi ve imza, bütün işlemler için geçerli olacak. Vatandaşlar ALO 199 Vatandaş Etkileşim Merkezinden veya randevu.nvi.gov.tr internet adresinden işlemleri için kolayca randevu alabilecek.

Turhal Kaymakamı Ahmet Süheyl Üçer, İlçe Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü'nde pasaport ve sürücü belgesi işlemlerini inceledi.

Ehliyetini yenilemek için Turhal İlçe Nüfus Müdürlüğüne ilk başvuruyu yapan Kaymakam Üçer, yaptığı açıklamada, 2 Nisan tarihi itibariyle pasaport ve sürücü belgesi verme ve yenileme işlemlerinin ilçe nüfus müdürlüğünce yapılmaya başlandığını belirtti.

3 aydır bir altyapı çalışmasının devam ettiğini ifade eden Üçer, şöyle konuştu:

"Daha önce bildiğiniz gibi emniyet müdürlükleri tarafından verilen pasaport ve ehliyetlerin arşivlerinin nüfus müdürlüğü arşivine aktarılması çalışması yapıldı. Bu kapsamda ilçemizde 41 bin civarında dosya Turhal İlçe Emniyet Müdürlüğünden alınarak İlçe Nüfus Müdürlüğümüz arşivlerine getirildi. Ben de bugün ehliyetimin yenilenmesi için Nüfus Müdürlüğümüze müracaat ettim. Parmak izi verme işlemlerinden sonra sağlık raporu ve bu iş için gereken ücreti de banka hesabına yatırarak işlemlerimi başlattım. Vatandaşlarımız da internet üzerinden randevu almak suretiyle kolaylıkla İlçe Nüfus Müdürlüğümüzde işlemlerini tamamlayabilirler."