TRABZON (AA) - ZAFER SEL - Trabzon ve çevresine gelen yerli ve yabancı turist sayılarının her geçen yıl artış göstermesi, il genelinde turizm tesislerinin de artmasını sağladı. Turizm işletme belgeli 33 otelin bulunduğu kentte biri 5 yıldızlı olmak üzere 14 otel inşa ediliyor.

Doğu Karadeniz'e gelen yerli ve yabancı turistlerin en çok ziyaret ettiği iller arasında yer alan Trabzon, barındırdığı tarihi, kültürel ve doğal güzellikleriyle ilgi çekmeyi sürdürüyor.

İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Kansız, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Trabzon'un sahip olduğu değerlerin turistler tarafından ilgi görmesinin kendilerini çok mutlu ettiğini söyledi.

Özellikle Körfez ülkelerinden Trabzon'a geçen yıl 200 binin üzerinde turistin geldiğini anlatan Kansız, bunun da ilde turizme ayrı bir ivme kattığını belirtti. Kansız, kente gelen turistler için altyapı yatırımlarının da eksiksiz olması gerektiğine işaret ederek, bunun için sürekli olarak yeni projeler ürettiklerini anlattı.

Trabzon'da yatırım işletme belgeli 33 oteldeki bin 687 odada 3 bin 408 yatağın bulunduğunu dile getiren Kansız, bu sayının gelecek yıllarda artacağını vurguladı.

- "Yatırımlar turist sayısını artıracak"

Kansız, Trabzon'da 14 turizm yatırım belgeli otelin inşaatının sürdüğünü belirterek, şunları kaydetti:

"Bu otellerin büyük bölümünün 2-3 yıl içinde hizmete girmesini bekliyoruz. Böylelikle nitelikli, standartlara uygun, uluslararası standartlara sahip otellerin sayısı artacaktır. Böyle yatırımlarla ilimize gelecek yerli ve yabancı turistlerin sayısı da daha fazla olacaktır. Yapılacak 14 otelin biri 5, biri 4, diğerleri ise 3 yıldızlı olarak hizmete girecek. Otel inşaatlarının tamamlanmasıyla il genelinde 2 bin 113 yatak daha turizmin hizmetinde olacak."

İsmail Kansız, Trabzon'a geçen yıl yaklaşık 3 milyon turistin geldiğini, sayının bu yıl daha da artmasını beklediklerini ifade etti.

Trabzon'da yerli ve yabancı turistlerin en çok ziyaret ettiği yerlerin arasında Sümela Manastırı, Uzungöl, Ayasofya ve Trabzon Müzesi yer alıyor.