Mersin’in Erdemli ilçesindeki Ulu Cami’yi ziyaret eden Alman ve Avusturyalı turistlere ilçe müftülüğü tarafından İslam dini anlatıldı.
İnanç turizmi kapsamında Türkiye’ye gelen Alman ve Avusturyalı 50 kişilik turist kafilesi, Konya’daki Mevlana Müzesi’nin ardından Tarsus Sean Paul Kilisesi’ni gezdi. Kafile son olarak da İslam dini ve ibadethanelerini yakından tanımak için Erdemli Ulu Cami’de kendileri için gerçekleştirilen tanıtım programına katıldı. Camiye girmeden önce görevlilerin yardımıyla abdest alan turistler, ardından da bilgilendirilmek üzere camiye alındı.
Önce cami müezzin kayyımı Osman Sabah tarafından Kur’an-ı Kerim okundu. Ardından da aynı zamanda neyzen olan Tabiye Camii İmam Hatibi Mehmet Demir tarafından ney dinletisi gerçekleştirildi. Kafiledeki turistlerin isteği üzerine Kur’an-ı Kerim’den bir sure daha okundu.
Erdemli İlçe Müftüsü Mahmut Sami Türkmenoğlu, İlçe Vaizi Muhammet Devlet ve İlçe Müftülük Şube Müdürü Şeref Dindoruk tarafından cami ve Müslümanların ibadetleri ile ilgili bilgiler verildi.
Burada konuşan İlçe Müftüsü Mahmut Sami Türkmenoğlu, İslam’ın Müslümanların yaşantılarından değil, kutsal kitap Kur’an-ı Kerim’den öğrenilmesi gerektiğini belirtti.
İslam’ın asla bir terör dini olmadığını, aksine barış dini olduğunu ifade eden Türkmenoğlu, “Şu an benim canım ne kadar kutsalsa, bizler için sizlerin canı ve malı da o kadar kutsaldır” dedi.
Tanıtımın ardından kafiledeki turistlere çeşitli hediyeler verildi.
(İHA)