TRABZON (AA) - Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacısalihoğlu, turizm ön plana çıkınca Ordu'dan Artvin'e kadar Bölge Tanıtım Projesi'ni hazırladıklarını belirterek, turizm anlayışlarının bölgesel olduğunu söyledi.

Artvin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Seçkin Kurt, Meclis Başkanı İrfan Yıldırım ve yönetim kurulu üyeleri, Hacısalihoğlu'nu makamında ziyaret etti.

Hacısalihoğlu, iki oda arasındaki yakın ilişkilerin devam edeceğini ifade ederek, TTSO olarak tüm faaliyetlerin bölgeye yayılması konusuna dikkat ettiklerini vurguladı.

Turizm ön plana çıkınca Ordu'dan Artvin'e kadar Bölge Tanıtım Projesi'ni hazırladıklarını ifade eden Hacısalihoğlu, "Turizm anlayışımız bölgesel. Katıldığımız fuarlarda bölgeyi bir bütün olarak ele alıyoruz, 6 ilin turizm kataloglarıyla tanıtıyoruz. Gelen turist Trabzon'da üç gün kalıyorsa, Artvin'de, Rize'de ve diğer illerde de kalsın. Buradaki konaklama süresi bir haftayı, 10 günü bulsun istiyoruz." dedi.

Hacısalihoğlu, tanıtımın çok önemli olduğunun ve iyi de yapılması gerektiğinin altını çizerek, "Ne yaparsak bölgesel düşünüyoruz. Turizmin yanı sıra amacımız katma değeri yüksek ürünlerle bölgeyi büyütmek. Yüksek teknolojiye dönük projelerimizin de bölgeye değer katacağını düşünüyoruz." diye konuştu.

- "Yatırıma aç şekilde bekleyen bir doğamız var"

Artvin TTSO Yönetim Kurulu Başkanı Seçkin Kurt ise TTSO'nun bölgeye her platformda katkı verdiğine işaret ederek, tecrübesinden yararlanacaklarını söyledi.

Kendilerinin de bölgeyi tek vücut olarak gördüklerine dikkati çeken Kurt, "Ortak her türlü çalışmaya hazırız. Yatırıma aç şekilde bekleyen bir doğamız var. Turizm konusunda yapılacak çalışmalar önemli ve bu konudaki deneyimlerinizden faydalanacağız." değerlendirmesinde bulundu.

Hacısalihoğlu, ziyaret anısına Kurt'a TTSO plaketi ve hediye verdi.