Şangay'da eğitimine devam eden ve burada kurmuş olduğu şirketler ile Şangay'ın yurtdışı kimliğine sahip genç girişimleri arasında bulunan Hesna Özdemir, korona virüsü tedbirleri kapsamında son 10 aydır Türkiye'de ikamet ediyor. Bu süreçte hem eğimine ara veren ve hemde katılmış olduğu gönüllü organizasyonlarına da dahil olamayan Özdemir, Türk Hava Kurumu Üniversitesi tarafından düzenlenen online web semineri olan Webinar programına konuk oldu. Bu tür etkinliklerin korona virüsü kapsamında oldukça etkin bir hale gelmiş olmasından dolayı, Hesna Özdemir’e katıldığı programda yoğun ilgi gelirken, katılımcılar tarafından da tebrik ve teşekkür mesajları yağdı.

Hesna Özdemir eğitim odaklı kariyerine, henüz 14 yaşında dil eğitimini almak için Londra'ya gittiğinde başlamış. İngilizce'nin yanında 4 dil daha bilen Hesna Özdemir, gönüllü İngilizce eğitimi veren kuruluşların da davetlileri arasında yer alıyor. Bu sayede dünyanın çeşitli ülkelerinde hem kültür elçiliği yapıyor, hemde bu katılımları sonucunda İngilizce eğitimini de maddi sıkıntılar içinde olan öğrencilere veriyor. Şuan ülkemizde bulunan Özdemir, aslında Şangay'da yaşıyor ve burada iki şirketi bulunuyor. Western Shanghai Academy eğitim üzerine kurulmuş bir organizasyon şirketi iken, dünyanın 15 ülkesine ziyaretler düzenleyerek Şangay kültürünü de tanıtıyor. 

İkinci girişimi ise Hella (海娜) adı taşıyan uluslararası restoran konsepti olmuş. Çinli iş adamlarından almış olduğu destek sonucunda kurulmuş olan bu restoran, Şangay'da hizmet veriyor. Üniversite eğitimine Emlyon Business School ve East China Üniversitelerinde devam eden Hesna Özdemir, burada tamamlayacağı eğitimlerin ardından Harvard Business School ve Shanghai Jiatong Üniversitesi’nin düzenlemiş olduğu Online Global Business Programlarına katılmayı planlıyor. Burada ki eğitim programları inovasyon üzerine olduğu için, bu girişiminin sonucunda Hesna Özdemir, mesleki kariyerine de eğitimlerinden sonra yön vereceğini belirtiyor. 

Webinar etkinliklerinde bu konulara değinen ve seminere katılanlara da yön veren Hesna Özdemir, Türkiye'de Fen lisesinde eğitim görürken, lise 2'inci sınıfta Şangay’a taşınıyor. Burada St. Paul Amerikan Okulu’nda eğitimine devam eden Özdemir, eğitimini derece ile tamamlayarak Çin ve Amerikan diplomalarını aldı. 16 yaşından itibaren Çin’de gönüllü İngilizce dersleri veren Özdemir, Çinli yatırımcıların da desteğini alıyor. Şuan hali hazırda Business Administration & Management eğitimi de almaya devam eden genç girişimci Hesna Özdemir, genç yaşında başarıdan başarıya imza atmış durumda.