ARTVİN (AA) - Türk Hava Kurumu (THK) Artvin Şubesi yönetimi, kurumun 92. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Vali Ömer Doğanay'ı makamında ziyaret etti.

Türk Hava Kurumu Artvin Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Öztürk ile Yönetim Kurulu Üyeleri Yasin Değirmenci, Necat Akbulut, Özcan Yılmaz, Yaşar Tekin Alkan ile Sayman Mevlide Şimşek, Vali Doğanay'a kurumun faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

Öztürk, burada yaptığı konuşmada, Türk Hava Kurumunun bu yıl 92. kuruluş yıl dönümünü kutladıklarını belirterek, şöyle devam etti:

"Türkiye'de havacılık sanayisini kurmak, askeri, sivil, sportif ve turistlik havacılığın gelişmesi amacıyla kurulan Türk Hava Kurumu, kurulduğu günden bugüne büyük başarılara imza atmıştır. Artvin şubemize kayıtlı 65 üyemiz var. Başta öğrencilerimize, gençlerimize ve vatandaşlarımıza Türk Hava Kurumunu sevdirmek ve tanıtmak amacıyla yıl boyunca çeşitli etkinlikler düzenliyoruz. Model uçak, paraşüt, yamaç paraşütü, yer kanat ve planör gibi çeşitli kurslar açıyoruz. Bütün kurslarımız ücretsizdir."

Vali Doğanay ise Türk Hava Kurumunun 92. kuruluş yıl dönümünü kutlayarak, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.