Amerikalı ünlü yazar Katharine Branning, ‘Bir Çay Daha Lütfen’, Lady Montagu’nün İzinde Türkiye’ye Mektuplar’ isimli kitaplarından sonra; tarihi değiştirmek zorunda olduğuna inanan, güçlü ve gururlu bir kadının hikâyesini, özetle Selçuklu destanının başrolündeki Ay Sultan’ın hayatını anlatıyor.
Kaynağını tarihten alan “Ay Sultan” romanıyla Türk okuyucusunun yeniden karşısına çıkmaya hazırlanan Katharine Branning, 9 Kasım 2014 Pazar günü 14:00-16:00 arası Tüyap Kitap Fuarında okuyucularla buluşarak imza verecek.
“Ay Sultan” romanında Selçuklu sarayının ihtişamı, tezgâhlanan ihanetler ve dillenmemiş sevdalara kadar birçok konu ele alınıyor.
Katharine Branning, kendi hayal gücünün ürettiği müthiş bir ‘Mahperi Hatun’ hikâyesini anlatırken, 13. yüzyılın Anadolu atmosferine, kokusuna, rengine, dokusuna ve duygusal haritasına da yeniden hayat veriyor. 1978 yılından beri Türkiye’de, mimari ve süsleme sanatlarına dair saha çalışmaları yapan Türk hayranı ADB’li yazar Kathaine Branning, şimdi de yeni kitabı “Ay Sultan” ile Anadolu Tarihi’nin tozlu sayfalarına ışık tutuyor.
Katharine Branning imzalı roman, Bir Çay Daha Lütfen’den sonra Türk okuyucularla buluşturan ikinci kitap olması sebebiyle de önemli bir yer tutuyor. Katharine Branning, kendine özgü, nitelikli bakış açısıyla, Türk tarihinin en ihtişamlı dönemlerindeki bu çözülmemiş gizemi, kusursuz birer araştırma ve benzeri olmayan kurgu yeteneğiyle gözler önüne seriyor.
(İHA)