ORDU (AA) - Türk Kızılay'ının, Ordu'da ihtiyaç sahiplerine yönelik butik açacağı bildirildi.

Türk Kızılay Ordu Şube Başkanı Cengiz Keskin, 19 Eylül Gazeteciler Derneğine gerçekleştirdiği ziyarette yaptığı konuşmada, Türkiye'de hem Yeşilay hem de Kızılay'a başkanlık yapan tek kişi olduğunu söyledi.

Yeşilay'da ciddi bir ivme kazandıklarını dile getiren Keskin, bir sonraki hafta genel merkezden uzmanların gelerek Yeşilay Akademik Danışmanlık ve Rehabilitasyon Merkezi için belirlenen iki binayı kontrol edeceğini anlattı.

Kızılay olarak güzel şeyler yapmak istediklerini belirten Keskin, şöyle devam etti:

"Yeni bir Kızılay anlayışını da toplumla paylaşmak istiyoruz. Toplumun benimsemesini, özümsemesini de istiyoruz. Bu noktada geldiğimiz andan itibaren, ikinci ayın 26'sında seçimle geldik, 9 kişiden oluşan bir yönetim kurulumuz var. Geldiğimiz anda öncelikle bir kadın komisyonu, bir gençlik komisyonu yönergelerini hazırladık. Şimdi sırada afet, kan, eğitim ve yardım toplama ile dağıtımda sorumlu olan bir komisyon altyapısını oluşturuyoruz."

Keskin, şu anda kentte "Kızılay butik" çalışması yaptıklarını aktararak, "Bucak Mahallesinde yerini tuttuk. İç kısmında çalışmalarımız var. Toplamda 145 metrekare tekstil bay, bayan ve çocuk olmak üzere ürünlerimizi orada mağaza konseptinde sergileyeceğiz. Kuru gıdamızın da yine orada koliler bazında dağıtımını yapacağız. 110 metrekare de depomuz var. İnşallah ramazana girmeden butik açılışını yapmak istiyoruz." dedi.

Bağış yapacak kitleyi artırmak zorunda olduklarına dikkati çeken Keskin, ramazan kampanyası çerçevesinde bağış ve ihtiyaç sahiplerine ulaşma noktasında çalışmalarının olacağını kaydetti.

Ziyarette, 19 Eylül Gazeteciler Derneği Başkanı Erdoğan Erişen, Türk Kızılay Ordu Şubesi Yönetim Kurulu üyesi Ayhan Özdoğru ile gazeteciler de yer aldı.