GİRESUN (AA) - Ordu, Rize, Trabzon, Artvin, Ardahan, Gümüşhane, Erzurum ve Bayburt illerini kapsayan Türk Kızılayı Bölge Toplantısı Giresun'da yapıldı.

Türk Kızılayı Genel Başkan Vekili Kerem Kınık, bir otelde gerçekleşen toplantıda yaptığı konuşmada, Kızılay'ın yeni 2020 vizyonu çerçevesinde şimdiye kadar yapmış olduğu çalışma alanlarını gözden geçirdiklerini söyledi.

Kan hizmetleri noktasında iki temel hedef belirlediklerini belirten Kınık, bunların kendilerini biraz daha fazla koşmaya, biraz daha fazla bağışçıya sevk etmesi gereken hedefler olduğuna işaret etti.

Kınık, Kızılay'ın yıllık yaklaşık 1,8 milyon ünite kan toplayarak, Türkiye'deki ihtiyacın yaklaşık yüzde 80'ini karşıladığını fakat Türkiye'de her yıl yaklaşık 2,5 milyon kana ihtiyaç olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

"Nüfusumuzun artması, her yıl göçmen kardeşlerimizin gelmesi, Türkiye'de özellikle sağlık hizmetlerinin artması nedeniyle bu kan ihtiyacı her geçen gün daha da artıyor. Kızılay olarak hedefimiz 2020 vizyonumuzun içerisinde Türkiye'deki 2,5 milyon ünite kanın tamamını Kızılay'ın, uluslararası kan güvenliği standartlarında toplamasını sağlamak. Kanın yüzde 100'ünü Kızılay toplayacak diye bir hedef koyduk."

Suriye'den yaklaşık 11 milyon insanın silahlı saldırılar nedeniyle evini terk etmek zorunda kaldığına işaret eden Kınık, "Bunların yaklaşık 5 milyonu ülkeyi terk etti. Özellikle yeni göç dalgaları oluşmaması, şu an Suriye'nin içerisinde bu göç dalgalarını tutmak anlamında birtakım faaliyetler yürütüyoruz. Bu anlamda da insan kaynakları, lojistik imkanlar ve uluslararası hukuk çerçevesinde hazırlıklarımız devam ediyor" diye konuştu.

Toplantıya, Türk Kızılayı Giresun Şube Başkanı Murat Cansız, Giresun İl Sağlık Müdürü Ahmet Bal ve çevre illerin Türk Kızılayı üyeleri katıldı.