SAMSUN (AA) - Türk Kızılayı Havza Şube Başkanı Ahmet Asiltürk, 2017 yılında ihtiyaç sahibi 800 aileye gıda ve kurban eti dağıtımı yaptıklarını belirtti.

Asiltürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen yıl ilçede yaklaşık bin 200 ihtiyaç sahibine ulaştıklarını söyledi.

İhtiyaç sahibi 800 aileye yardım yapıldığını aktaran Asültürk, vekaleten kesilen kurban etlerinden yapılan 400 konservenin de ayrıca dağıtıldığını belirtti.

İhtiyaçlı öğrencilere kırtasiye yardımında bulunulurken yolda kalmış mağdur kişilere de yardımcı olduklarını anlatan Asiltürk, derneklerine verilen giyeceklerin de ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldığını kaydetti.

Asiltürk, kan bağışı çalışmalarına da destek verdiklerine işaret ederek, "Türk Kızılayı Orta Karadeniz Bölge Kan Merkezi verilerine göre 2017 yılında Havza'dan 867 ünite kan toplandı. İlçemiz, Samsun'un ilçeleri arasında kan bağışı konusunda ikinci. Tüm halkımıza kan bağışları için teşekkür ediyoruz. Kanın acil bir ihtiyaç olduğunu bir kez daha hatırlatırım." dedi.

Bir sivil toplum örgütü olarak ilçede yapılan faaliyetlere de katkı verdiklerini belirten Asiltürk, şunları söyledi:

"Başta 15 Temmuz ve Sarıkamış anma programları olmak üzere benzeri programlarda halkımızın yanında ve omuz omuza olduk. Şahsım, yönetimin ve tüm ihtiyaç sahipleri adına Türk Kızılayı'mıza bağışta bulunan, vekaleten kurban kestiren ve her zaman bizlere destek olan hayırseverlerimize teşekkür ediyorum. Zeytin Dalı Harekatı'nda ülkemizin bölünmez bütünlüğü için mücadele eden tüm Mehmetçiklerimize de başarı dilerim. Allah yar ve yardımcıları olsun."