SAMSUN (AA) - Türk Kızılayı Havza Temsilcisi Ömer Faruk Çörekçioğlu, derneğin Havza'da artık temsilcilik düzeyinde faaliyet göstereceğini söyledi.

Çörekçioğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türk Kızılayı Genel Merkezi tarafından alınan karar doğrultusunda Havza şubesinin kapatıldığını, artık ilçede temsilcilik düzeyinde faaliyetlerine devam edeceklerini söyledi.

Türk Kızılayı olarak yine ihtiyaç sahiplerinin hizmetinde olacaklarını dile getiren Çörekçioğlu, "Genel merkezimizin kararı doğrultusunda çalışmalarımıza kaldığımız yerden devam etmekteyiz. Yine yardımsever vatandaşlarımızdan elde ettiğimiz yardımları ihtiyaç sahiplerine ulaştıracağız." dedi.

Çörekçioğlu ayrıca, vekaleten kurban bağışlarının da kabul edildiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Bu yıl da hayırsever vatandaşlarımızdan gelen vekaleten kurban bağışlarını kabul etmekteyiz. Bağışlar ile kesilen kurbanlarımızdan elde edilen etler yıl boyunca konserve olarak ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırılmakta. Bu yıl Havza'da Ramazan ayında 260, yıl boyunca da 500 olmak üzere 760 konserve kurban eti dağıtımı gerçekleştirdik.

Bu yıl genel merkezimizce kurban bağış miktarı yurt içi ve dışı için 750 lira olarak belirlendi. Bağış yapmak isteyen vatandaşlarımız Türk Kızılayı Samsun Şubesindeki TR 8700100222000018685617 IBAN numaralı hesaba bağışlarını yatırabilirler. Türk Kızılayı Samsun Şubesinden de bilgi alabilirler."

Öte yandan Türk Kızılayı Havza temsilciliği yönetimi Çörekçioğlu ile İlhan Acar ve Soner Baydar'dan oluşuyor.