KARABÜK (AA) - AHMET ÖZLER - Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık, Somali'de sağlık meslek yüksekokulu açacaklarını belirterek, "Somali'nin insan gücünün geliştirilmesi ve kalkınma noktasındaki hedeflerine ulaşabilmesi için desteklerimizi sürdürüyoruz." dedi.

Kınık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türk Kızılayının dünyanın en güçlü ulusal yardım kuruluşlarından biri olduğunu söyledi.

Bu çerçevede büyük operasyonlara imza atıklarını anlatan Kınık, "Ağustos 2011'den beri Somali ülke delegasyonumuzun faaliyetleriyle Somali'deki açlığa, kuraklığa, çok boyutlu insanı krize müdahale ettik. Bu çerçevede Somali'ye 11 bin ton gıda taşıyan bir yolcu gemisini uğurladık." diye konuştu.

- Ramazanda yardım

Kınık, Doğu Afrika'da kuraklık ve açlık krizi yaşandığına işaret ederek, "Bu çerçevede bu krize müdahale etmek için bu gemiyi gönderdik. Yakın bir zamanda, ramazan ayı içinde olacağını ümit ediyorum, ikinci bir gemiyi de Somali'nin kuzeydoğusuna ve Etiyopya'ya göndereceğiz. Yine ilkine benzer büyüklükte bir yardım gemisi olacak." ifadesini kullandı.

- Hemşirelik ve Halk Sağlığı Okulu

Somali'de sağlık alanında eğitim vereceklerini de belirten Kınık, "Somali'nin insan gücünün geliştirilmesi ve kalkınma noktasındaki hedeflerine ulaşabilmesi için desteklerimizi sürdürüyoruz. Orada bir sağlık meslek yüksekokulu açılacak. Kızılay Hemşirelik ve Halk Sağlığı Okulu anlamında açılacak. Bölgeye giderek bu okulumuzu açıp, yeni dönemde eylül ayında ilk öğrencilerimizi bu anlamda kaydetmiş olacağız." sözlerine yer verdi.