ORDU (AA) - Türk Kızılayı Fatsa Şubesi Başkanı Erdi Şevketoğulları, geçtiğimiz yıl Ordu genelinde yaklaşık 16 bin ünite kan toplandığını bildirildi.

Şevketoğulları, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçtiğimiz yıl gerçekleştirilen kan bağışı faaliyetlerinin bu yıl da artarak devam edeceğini söyledi.

Geçtiğimiz yıl il genelinde toplanan 15 bin 971 ünite kanın bu sene 20 bin üniteyi bulmasını hedeflediklerini ifade eden Şevketoğulları, "Vatandaşlarımızın kan bağışı noktasında halen daha ön yargıları var. Bu ön yargıların acilen kırılması gerekiyor. Kan ihtiyacımız ülke genelinde çok fazla. Bizler bu ihtiyacı karşılamakta zorlanıyoruz. Vatandaşlarımızı sürekli olarak 3 ayda bir kan vermeye davet ediyoruz" dedi.

Kan bağışının insan sağlığı açısından bir olumsuzluk içermediğine değinen Şevketoğulları, "Kan vermek insanlara kilo aldırmaz. İğne korkusunu da yenerek bir ünite kanla 3 hayat kurtarılabilir. Vatandaşlarımız yalnız kana ihtiyacı olduğu zaman kan bağışı noktasında duyarlı oluyor. Kana ihtiyacımız olmadan başkalarına bağışta bulunalım ki ihtiyacımız olduğunda sıkıntı yaşamayalım" diye konuştu.