AMASYA (AA) - AK Parti Amasya Merkez İlçe Başkanı Galip Uzun, Türk Kızılay'ın kuruluşunun 152. yıl dönümü nedeniyle mesaj yayımladı.

Uzun, mesajında Türk Kızılay'ın 152 senedir Türk milletini temsil eden çalışmalar içinde olduğunu belirtti.

Türk Kızılay'ın, Türk milletinin yardımseverlik, merhamet, şefkat ve dayanışma hasletlerinin sembolü olduğunu vurgulayan Uzun, Türk Kızılay'ın özverili ve etkili bir şekilde yürüttüğü sınır tanımayan hizmetleriyle bu alanda dünyanın saygın kuruluşları arasındaki yerini aldığını vurguladı.

"Ayrım gözetmeksizin tüm ihtiyaç sahiplerinin yanında olan, afetlerin olumsuz etkileri sonucu açılan yaraları saran Türk Kızılay'ın, bundan sonra savaş ve doğalda ülkemizi en iyi şekilde temsil etmeye ve dünya barışına katkı sağlamaya devam edeceğine inanıyorum." ifadesinde bulunan Uzun, şunları kaydetti:

"Kızılay, sınır tanımayan faaliyetleri dolayısıyla hem uluslararası yardım kuruluşları arasında güvenilirliği ve itibarıyla ön plana çıkmış hem de milletimizin gönlünde önemli bir yer edinerek, ülkemizin yüz akı olmuştur. Zor şartlar altında kalan her bir insan için umut ve güven kaynağı olan Kızılay, Türk milletinin 'insan odaklı medeniyet anlayışının' somutlaşmış halidir. Bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğine inandığım Türk Kızılay'ın kuruluşun 152. yıl dönümünü kutluyor, tüm gönüllülerini en kalbi duygularımla selamlıyorum."