DÜZCE (AA) - Düzce'nin Akçakoca ilçesinde 17-18 Temmuz'da yaşanan sel felaketinde evleri zarar gören vatandaşlara Türk Kızılayı ev yardımında bulundu.

Kentte 17- 18 Temmuz'da yaşanan sel felaketinde Melenağzı ve Küpler köylerinde evleri zarar gören iki aileye, Türk Kızılayı Akçakoca Şubesi tarafından hazırlanan prefabrik evler teslim edildi.

Vinç yardımıyla köylere kadar götürülen evler, selde mağdur olan ailelerin yeni barınma adresi olacak.

Türk Kızılayı Akçakoca Şube Başkanı Özkan Öztürk, gazetecilere yaptığı açıklamada, selde mağdur olan iki aileye ev yardımında bulunduklarını söyledi.

Türk Kızılayı'nın her zaman vatandaşların yanında olduğunu belirten Öztürk, şöyle konuştu:

"Gece gündüz demeden, saat kavramını bir kenara bırakarak, selden etkilenen tüm vatandaşlarımıza Türk Kızılayı olarak ilk günden bugüne tüm imkanlarımızı seferber ediyoruz. Vatandaşlarımızın hep yanında olduk, olmaya da devam edeceğiz. Devletimizden, Türk Kızılayı'ndan ve aziz milletimizden Allah razı olsun."

Prefabrik evlerin kullanışlı olduğunu aktaran Öztürk, "Melenağzı ve Küpler köyünde evi yıkılan ve hasar gören ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza, 25 metrekarelik 2 odalı prefabrik ev teslimatını yaptık. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımızın her zaman yanında olacağız." diye konuştu.