SAMSUN (AA) - Türk Kızılayı, Samsun Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinde doğum yapan ihtiyaç sahibi anneler ile bebekleri için "sevgi bohçası" dağıtıyor.

Türk Kızılayı Atakum Şube Başkanı Ahmet Alp Doğru, AA muhabirine, Türk Kızılayının her zaman ihtiyaç sahibi ailelerin yanında olduğunu söyledi.

Yeni doğan bebekler için giysilerin ve annelerin ihtiyaç duyduğu malzemelerin yer aldığı "sevgi bohçası" ile ihtiyaç sahiplerine destek olmak istediklerini dile getiren Doğru, "İhtiyaç sahibi annelerin her zaman yanında olacağız. Sadece sevgi bohçası değil, bu ailelerimizi hastane çıkışında desteklemeye ve ihtiyaçlarını karşılamaya devam edeceğiz." dedi.

Samsun Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Alaiddin Domaç da tedavi gören ihtiyaç sahibi ailelere Türk Kızılayının yardım elini uzattığını anlattı.

Türk Kızılayı ile ortak başlattıkları projeyle hastanede doğum yapan, maddi olanakları yetersiz anne ve bebeklerin ihtiyaçlarını karşılamayı amaçladıklarına dikkati çeken Domaç, "Bir damla sevginin kocaman bir sevgi oluşturacağına inanıyoruz. Biz her zaman hastalarımızın yanındayız. Hastane içinde zaten anneler ve bebeklerinin tüm ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Bu bohçalar hastane çıkışında gereken malzemelerden oluşuyor." diye konuştu.

Semanur ve Esmanur adında ikiz bebeği olan baba Fatih Aydın ise hem Türk Kızılayına hem de hastane yönetimine, yaptıkları yardımlardan dolayı teşekkür etti.