KARABÜK (AA) - Türk Kızılayı Karabük Dr. Cemile Erdoğan Yerel Afet ve Yönetim Merkezi düzenlenen törenle açıldı.

Türk Kızılayı Yönetim Kurulu Üyesi Ercan Tan, Karabük-Ankara Karayolu Hamzalar mevkisindeki açılış töreninde yaptığı konuşmada, merkezin ülke adına güzel bir hizmet olduğunu söyledi.

Bu hizmetin Karabük için hayırlı olmasını temenni eden Tan, "Dünyanın 82 ülkesinde Kızılaycılar hizmet vermekte. Kan konusunda son zamanlarda yoğun bir çalışmamız var. Şu an yılda 2 milyon 100 bin ünite toplar vaziyetteyiz, bunu 2 milyon 750 bine çıkartmamız gerekiyor. Son dönemlerde demokrasi nöbetlerinde de görevlerimiz var. Ülkemizin her tarafında çay, su, kahve, kek ve helva ikramlarıyla sokaktaki kahramanlarımıza destek vermeye çalışıyoruz." dedi.

Karabük Valisi Mehmet Aktaş da, Türk Kızılayının dünyanın birçok yerinde insan onuru, hayatı ve sağlığını muhafaza etmek için millet, din, dil, ırk ve sınıf ayrımı gözetmeden canla başla görev yapan, hizmet eden, mücadele eden göz bebeği bir kuruluş ve teşkilat olduğunu dile getirdi.

Konuşmaların ardından Aktaş, Tan, Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, Karabük Garnizon Komutanı Jandarma Albay Cihan Ulukaya, Karabük Demir Çelik Fabrikaları (KARDEMİR) Genel Müdürü Mesut Uğur Yılmaz, Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, Türk Kızılayı Karabük Şube Başkanı Mehmet Ulukaya ve protokol üyeleri İl Müftüsü Halil Bektaş'ın okuduğu duanın ardından açılış kurdelesini keserek tesisi hizmete açtı.

Tan, daha sonra Vali Aktaş ve Kızılay Şube Başkanı Ulukaya'yı makamlarında ziyaret etti.

Tan, burada yaptığı konuşmada, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından Türk Kızılayı olarak meydanlara indiklerini ve vatandaşlara gıda yardımında bulunduklarını hatırlattı.

Ayrıca meydanlara kan bağışı çadırları kurduklarını anlatan Tan, "İlk gün bütün kan stoklarımızı kullandık. Marmara Bölgesi'nde bin 100 ünite vardı, ihtiyaç ise 600 üniteydi. Her zaman olduğu gibi Türk Kızılayı afete karşı güçlü ve hazırlıklı bir şekilde yakalandı. Allah'a şükürler olsun kazasız belasız da altından kalkmaya çalıştık." ifadesini kullandı.