GİRESUN (AA) - Giresun Gazeteciler Derneğince "Türk Medyası'nda Haber Takibi" adlı Avrupa Birliği (AB) hibe projesinin tanıtımı yapıldı. 

Giresun Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nin salonundaki tanıtım toplantısında konuşan Dernek Başkanı Bekir Bayram, İsveç Sınır Tanımayan Gazeteciler Derneği işbirliğiyle gerçekleştirilecek olan projenin bir yıl süreyle uygulanacağını söyledi.

Bayram, medyanın birçok konuda kamuoyunun görüşlerini şekillendiren en önemli etkenlerden biri olduğunu anlatarak, "Medyanın AB ile ilgili konularda da kamuoyunun görüşlerini şekillendirmede ciddi rol oynadığı söylenebilir" dedi.

Proje ile medya sektöründeki aktörlerin kapasitelerinin güçlendirilmesini ve Türkiye ile AB üye ülkelerindeki aktörler arasında sürdürülebilir diyaloğun oluşturulmasını hedeflendiğini belirten Bayram, şunları kaydetti:

"Proje ile AB - Türk medyası ve medya ile ilgili STK’lar arasındaki iletişimi güçlendirilmek ve ortak faaliyetler yürütülecek. Türkiye'de İsveçli ortağın katılımı ile toplantı ve çalıştaylar yapılacak. Giresun'da, en az 15 medya organizasyonuna yönelik tanıtım toplantıları yapılacak, kurum yönetimlerinden, gazetecilerin projeye katılımlarına izin vermeleri istenecek. En az 10 kurumun projeye katılımları sağlanacaktır"